Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kryddstarka bananchips

Kryddstarka bananchips är ett kul snacks som du snabbt gör hemma! Fritera eller stek tunna bananskivor tills de blivit gyllenbruna. Strö över salt, curry och socker på chipsen.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala bananerna (med kniv) och skär dem så tunt som möjligt, helst med en mandolin eller osthyvel (som skär tunna skivor). Lägg skivorna i kallt vatten minst 10 minuter. Häll av vattnet och torka bananerna väl (viktigt) med hushållspapper.
  2. Värm oljan i en kastrull till ca 175°C varmt. Eller använd en fritös (då går det åt mer olja).
  3. Lägg försiktigt i bananerna styckvis, ca 1/2 banan åt gången. Rör om då och då så att skivorna inte klumpar ihop sig. Fritera tills bananerna fått en fin gyllenbrun färg (ca 4 minuter). Ta upp dem med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Blanda curry, socker och salt. Strö kryddblandningen över bananskivorna. Servera gärna med Kikärts- och auberginedipp eller till cevichen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Du kan skiva matbananerna dagen före och låta dem ligga i kallt vatten över natten. De kan friteras i god tid före servering.

Ingredienser

Portioner: 6 dl
  • 2 gröna matbananer
  • 7 - 7 1/2 dl olja
  • 1 msk curry
  • 1 tsk florsocker
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer