Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kräftcannelloni

Kräftcannelloni är en underbar pastarätt med kräftstjärtar, lök och tomater som du gräddar i ugnen tillsammans med en krämig ostsås. Cannelloni är pasta som formas till små rör med en fyllning emellan, denna gång med det saftiga kräftköttet.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skala och finhacka löken. Låt tomaterna rinna av och hacka dem.
  3. Blanda kräftstjärtar, lök, tomater, dillfrön, salt, peppar och dill. Fördela röran på lasagneplattorna och rulla ihop.
  4. Häll lite ostsås i bottnen på en ugnssäker form. Lägg i rullarna och häll över resten av såsen. Strö över lite extra dillfrön och hackad dill.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

För alla

Innehåller gluten och mjölk. Även ägg kan förekomma i pasta och sås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
  • 1/2 gul lök
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • 1 tsk dillfrön
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk hackad dill
  • 225 g färska lasagneplattor
  • 5 dl färdig ostsås
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?