Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Medel

Laxsnittar med peppar- och citroncrème fraiche

Snabbt fixade laxsnittar är perfekt som start på festen och är lätta att variera. Najadlax är både rökt och gravad och matchas fint med den här friska peppar- och citroncrème fraichen. Servera najadlaxen på knäcke eller annat bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj citronen och riv det yttersta av skalet.
  2. Vispa crème fraiche fast. Rör ner citronskalet, peppar och salt.
  3. Lägg krämen i en engångsspritspåse och förslut den.
  4. Till servering: Dela laxen i bitar och lägg på brödet. Spritsa krämen på varje laxbit.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Surpeme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Näringsvärdet är beräknat för 10 st laxsnittar med peppar- och citroncrème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 1 citron
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 krm salt
Till servering
  • buffèskuren najadlax
  • knäcke eller annat bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 505 kJ / 121 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer