Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ärtsoppa med lax

Ärtsoppa är klassisk husmanskost när den är som bäst! Här presenteras den med en liten twist, nämligen rökt lax, som ger soppan en festligare touch. Snabblagat, enkelt och barnsligt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vattnet med ärter och hönsbuljongtärningar. Låt koka ett par minuter.
  2. Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar.
  3. Strimla laxen fint och lägg ner i soppan.
  4. Servera med bröd.

För alla

Läs noga ingredienserna på hönsbuljongtärningarna. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller soyabaserad gräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g frysta gröna ärter
  • 8 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 dl visp- eller matlagningsgrädde
  • 200 g rökt lax
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1113 kJ / 266 kCal
Läs mer om näringsvärden