Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Oxbringa med pepparrotssås

Mör, mörare, oxbringa! Den möra oxbringan smälter i munnen. Smaksensation uppstår när den möts tillsammans med en gräddig pepparrotssås. Med kokt potatis, söta tomater och haricot verts får du en middag som passar vardagskvällen likväl som vid finare tillfällen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen. Koka bönorna med potatisen ca 3 minuter mot slutet av koktiden.
  2. Skiva köttet och värm i medföljande buljong i en kastrull under lock.
  3. Blanda matlagningsgrädde och majsstärkelse i en kastrull och koka upp under omrörning. Skala och riv pepparroten. Smaka av såsen med salt, peppar och pepparrot. 
  4. Skär salladen i klyftor.  
  5. Servera nötbringan med potatis, haricots verts, pepparotssås, hjärtsallad och tomater.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis
  • 1/2 förp haricots verts (à 150 g)
  • 350 g färdig slow cooked oxbringa
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • salt
  • peppar
  • 1 hjärtsallad
  • 1/2 ask romanticatomater (à 400 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3320 kJ / 796 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer