Oxbringa med pepparrotssås
Mör, mörare, oxbringa! Den möra oxbringan smälter i munnen. Smaksensation uppstår när den möts tillsammans med en gräddig pepparrotssås. Med kokt potatis, söta tomater och haricot verts får du en middag som passar vardagskvällen likväl som vid finare tillfällen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2019
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis
1/2 förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
350 g färdig slow cooked oxbringa
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk majsstärkelse
2 msk riven färsk pepparrot
salt
peppar
1 hjärtsallad
1/2 ask romanticatomater (à 400 g)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3320 KJ / 796 kCal
Fett46 g
Salt2.17 g
Kolhydrater51 g
Protein41 g
Kommentarer
Oätligt! Halva biten var bara fett! Gick till Ica och blev kompenserad.
Maria
2019-02-10Man skulle tycka att köttet skulle vara mer mör då den är slow kokt... synd på så mycket fett och segt kött.
Päivi
2019-02-10Det var väldigt mycket fett på min bit så det gick bara att få ut en portion. Smaken var bra
Elisabeth
2019-02-07