Oxbringa med pepparrotssås

7
4
Oxbringa med pepparrotssås

Mör, mörare, oxbringa! Den möra oxbringan smälter i munnen. Smaksensation uppstår när den möts tillsammans med en gräddig pepparrotssås. Med kokt potatis, söta tomater och haricot verts får du en middag som passar vardagskvällen likväl som vid finare tillfällen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2019

Oxbringa med pepparrotssås

Ingredienser

2 portioner
450 g
potatis
1/2
förp haricots verts (à 150 g)
350 g
färdig slow cooked oxbringa
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1 tsk
majsstärkelse
2 msk
riven färsk pepparrot
-
salt
-
peppar
1
hjärtsallad
1/2
ask romanticatomater (à 400 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Maria

2/10/2019

Oätligt! Halva biten var bara fett! Gick till Ica och blev kompenserad.

Päivi

2/10/2019

Man skulle tycka att köttet skulle vara mer mör då den är slow kokt... synd på så mycket fett och segt kött.

Elisabeth

2/7/2019

Det var väldigt mycket fett på min bit så det gick bara att få ut en portion. Smaken var bra

Näringsvärde per portion

Energi 3320 KJ / 796 kCal
Fett 46 g
Salt 2.17 g
Kolhydrater 51 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept