UNDER 30 MIN | Medel

Laxpasta med broccoli och gräslök

En krämig laxpasta med krispig broccoli passar som middag de flesta dagar. Pastasorten får gärna vara mezze maniche då den passar utmärkt ihop med laxbitarna och den lite krämiga såsen, smaksatt med bland annat gräslök.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen (om fryst används).
  2. Sätt på en kastrull med vatten som rymmer både pastan och broccolin.
  3. Ansa och skär broccolin i klyftor.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och låt broccolin koka tillsammans med pastan de sista 4 minuterna på pastans koktid.
  5. Koka upp grädde, vatten och majsstärkelse i en vid kastrull med smulad buljongtärning.
  6. Skär laxen i ca 3 cm stora bitar och låt dem sjuda i grädden ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Hacka gräslöken och vänd ner i såsen.
  7. Skiva tomaterna och skär salladen i bitar.
  8. Servera laxsåsen med pasta, broccoli, tomater och sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och glutenfri havregrädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Smaka av såsen med cayennepeppar för lite hetta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g broccoli
  • 4 port pasta (gärna mezze maniche)
  • 2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • salt
  • peppar
  • 20 g färsk gräslök
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
  • 1/2 förp cosmopolitansallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 2764 kJ / 665 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept