Lax- och fänkålspanna med äpple

Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat
1
Lax- och fänkålspanna med äpple

En optimal vardagsrätt som är snabblagad, mättande och otroligt god. Du förgyller pannan med behagliga smaksättare som fänkål, äpple och curry som gör laxen magnifikt god. Servera pannan med kladdigt ris och middagen är fulländad.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2009

Lax- och fänkålspanna med äpple

Ingredienser

4 portioner
3 dl ris
1 liten fänkål (250 g)
1 äpple
1 gul lök
1 msk margarin
1 tsk curry
1 msk tomatpuré
1 hönsbuljongtärning
400 g skinn- och benfri laxfilé
2 1/2 dl mellangrädde
salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat

Kommentar

Mycket gott, snabbt- och lättlagat dessutom! Fungerar utmärkt att använda 15%-ig matlagningsgrädde men lite mer curry skulle nog inte skada. Nöjde mig med drygt 100 g tunt, tunt skivad fänkål. Men 150 g hade nog varit perfekt. 250 g skulle bli alldeles för mycket!

Anna

2015-05-12

Testa liknande recept

Laxpanna med fänkål, curry och äpple
Betyg 4.3 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklinggryta med thaismak
Betyg 3.1 av 5.
70 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskpanna med kålrot och curry
Betyg 4.1 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sej med fänkål och potatis
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sejpanna med fänkål och tomat
Betyg 3.4 av 5.
106 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinggryta med saffran
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga