Lax- och fänkålspanna med äpple

18
1
Lax- och fänkålspanna med äpple

En optimal vardagsrätt som är snabblagad, mättande och otroligt god. Du förgyller pannan med behagliga smaksättare som fänkål, äpple och curry som gör laxen magnifikt god. Servera pannan med kladdigt ris och middagen är fulländad.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2009

Lax- och fänkålspanna med äpple

Ingredienser

4 portioner
3 dl ris
1 liten fänkål (250 g)
1 äpple
1 gul lök
1 msk margarin
1 tsk curry
1 msk tomatpuré
1 hönsbuljongtärning
400 g skinn- och benfri laxfilé
2 1/2 dl mellangrädde
salt

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos, kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, kontrollera innehållet i buljongtärningen och byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentar

Anna

2015-05-12

Mycket gott, snabbt- och lättlagat dessutom! Fungerar utmärkt att använda 15%-ig matlagningsgrädde men lite mer curry skulle nog inte skada. Nöjde mig med drygt 100 g tunt, tunt skivad fänkål. Men 150 g hade nog varit perfekt. 250 g skulle bli alldeles för mycket!