Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax- och fänkålspanna med äpple

En optimal vardagsrätt som är snabblagad, mättande och otroligt god. Du förgyller pannan med behagliga smaksättare som fänkål, äpple och curry som gör laxen magnifikt god. Servera pannan med kladdigt ris och middagen är fulländad.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ris enligt anvisning på paketet.
  2. Skär fänkålen i skivor. Dela, kärna ur och skär äpple i klyftor. Skala och finhacka gul lök. Fräs det i margarin. Tillsätt curry, tomatpuré och hönsbuljongtärning.
  3. Skär laxfilén i 2-3 cm stora bitar. Tillsätt laxfilé och mellangrädde. Låt grytan sjuda tills laxen är klar, 5-10 minuter. Smaka av med salt. Servera med riset.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos, kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, kontrollera innehållet i buljongtärningen och byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl ris
  • 1 liten fänkål (250 g)
  • 1 äpple
  • 1 gul lök
  • 1 msk margarin
  • 1 tsk curry
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 400 g skinn- och benfri laxfilé
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?