Lax- och fänkålspanna med äpple
En optimal vardagsrätt som är snabblagad, mättande och otroligt god. Du förgyller pannan med behagliga smaksättare som fänkål, äpple och curry som gör laxen magnifikt god. Servera pannan med kladdigt ris och middagen är fulländad.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2009
Ingredienser
4 portioner
3 dl ris
1 liten fänkål (250 g)
1 äpple
1 gul lök
1 msk margarin
1 tsk curry
1 msk tomatpuré
1 hönsbuljongtärning
400 g skinn- och benfri laxfilé
2 1/2 dl mellangrädde
salt
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos, kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, kontrollera innehållet i buljongtärningen och byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mycket gott, snabbt- och lättlagat dessutom! Fungerar utmärkt att använda 15%-ig matlagningsgrädde men lite mer curry skulle nog inte skada. Nöjde mig med drygt 100 g tunt, tunt skivad fänkål. Men 150 g hade nog varit perfekt. 250 g skulle bli alldeles för mycket!
Anna
2015-05-12