Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklinggryta med oliver och fänkål

En snabblagad, krämig kycklinggryta med oliver och fänkål. Den röda paprikan och de svarta oliverna kontrasterar fint med det ljusa kycklingköttet. Servera gärna din färggranna gryta med fullkornsris och färskt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och ansa lök, fänkål och paprika, skär rödlök, fänkål och paprika i klyftor. Finhacka vitlöken och strimla kycklingen.
  2. Bryn kycklingstrimlorna i olivoljan, tillsätt grönsakerna och fräs med i någon minut. Tillsätt sedan senap, vatten och buljongtärning. Koka sakta i 10 minuter. Rör ned grädde och oliver. Koka ytterligare 5 minuter. Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft. Red av grytan med majsstärkelse utrört med lite vatten.
  3. Servera kycklinggrytan med fullkornsris och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj soja- eller havrebaserat gräddalternativ.

Tips

Smula fetaost över grytan strax före servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 rödlökar
  • 1 fänkål
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 dl matlagningsgrädde (15 %)
  • 20 urkärnade kalamataoliver
  • salt och svartpeppar
  • 1 citron
  • 1/2 msk majsstärkelse maizena majsstärkelse
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2352 kJ / 562 kCal
Läs mer om näringsvärden