Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Sej med fänkål och potatis

Ett tjusigt recept på sej med fänkål och potatis som är riktigt mättande. Du behöver förutom fisk bland annat surimi sticks, buljong och grädde. Tillagas smidigt i ugn.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken och surimin om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 200˚C.
  3. Tvätta och koka potatisen.
  4. Ansa fänkålen och skala moroten. Skiva alltsammans tunt.
  5. Koka upp vatten med buljongtärning eller fond och grädde. Lägg ner grönsakerna och sjud dem mjuka ca 8 minuter. Rör ut majsstärkelsen i vatten och red av. Pressa citronen och smaksätt med citronsaften, salt och peppar.
  6. Skär fisken i portionsbitar och lägg dem i en ugnssäker form. Sätt in formen mitt i ugnen ca 8 minuter. Lägg på surimi och sätt in ytterligare ca 2 minuter.
  7. Servera fisken med sås och potatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g sej
  • 240 g surimi sticks
  • 900 g fast potatis
  • 1 fänkål
  • 1 morot
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 citron
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2213 kJ / 532 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB