Sej med fänkål och potatis
Ett tjusigt recept på sej med fänkål och potatis som är riktigt mättande. Du behöver förutom fisk bland annat surimi sticks, buljong och grädde. Tillagas smidigt i ugn.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2011
Ingredienser
4 portioner
400 g sej
240 g surimi sticks
900 g fast potatis
1 fänkål
1 morot
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
2 1/2 dl mellangrädde
2 msk majsstärkelse (Maizena)
1 citron
salt och peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2213 KJ / 532 kCal
Fett19 g
Kolhydrater58.6 g
Protein33.2 g
Kommentarer