Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kycklinggryta med saffran

Kycklinggryta med saffran är en härligt solgul gryta med stekt kyckling, lök, fänkål, saffran och grädde. Kycklinggrytan tillagas på ungefär 45 minuter och serveras exempelvis med ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och strimla löken. Ansa och strimla fänkålen. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Fräs lök, fänkål och vitlök i olivoljan i en panna. Tillsätt saffran och pressa i citronjuicen. Tillsätt kycklingbitarna och låt dem ta färg av saffranen.
  3. Smula ner buljongtärningarna. Häll på vattnet. Låt puttra i ca 10 minuter. Tillsätt grädden och låt puttra i ytterligare ca 20 minuter.
  4. Rör ut maizenan i lite vatten. Tillsätt det och koka i 5 minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 gula lökar
  • 2 fänkål
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 g saffran (1 g motsvarar 2 påsar)
  • juice av 1/2 citron
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 1/2 dl vatten
  • 4 dl mellan- eller matlagningsgrädde
  • 1/2 msk maizena majsstärkelse
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer