Fiskgryta med smak av olivolja och citron | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskgryta med smak av olivolja och citron

Vad passar bättre en kylig kväll än en varm, mustig gryta? Testa fiskgryta med smak av olivolja, citron, lax, fänkål, dill, potatis och rädisor. Servera grytan varm tillsammans med bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär löken i ringar och vitlöken i skivor. Fräs löken i olivolja i en gryta.
  2. Skala potatisen och ansa fänkålen. Skär potatis och fänkål i skivor. Tillsätt potatis, fänkål, vin, vatten och fiskbuljong till grytan. Låt alltsammans koka tills potatisen är mjuk, ca 20 minuter.
  3. Rör ner dill och citronskal. Skär laxen i stora tärningar. Lägg fisken ovanpå potatisen och låt den sjuda med i några minuter. Salta. Skölj och skiva rädisorna och strö över grytan, eller servera dem hela.

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • 8 potatisar (8 st = ca 600 g)
  • 1 fänkål (à ca 150 g)
  • 1/2 dl vitt matlagningsvin
  • 4 1/2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 msk finklippt dill
  • finrivet skal från 1 citron
  • 500 g laxfilé utan skinn och ben
  • salt
  • 1 knippa rädisor
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info