Laxgryta med tomat och dill

104
9
Laxgryta med tomat och dill

Riktigt mumsig laxgryta som tar smak av dill och tomat. Att dill och lax är bästa kompisar är sedan tidigare känt och den gröna örtkryddan tillför här det perfekta komplementet till den intensiva fisksmaken. Servera grytan med ris och toppa med färsk tomat.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2016

Laxgryta med tomat och dill

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
1
rödlök
4
bitar laxfilé (à 140 g)
1 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
1/2 dl
tomatpuré
1/2 msk
majsstärkelse
2 1/2 dl
vatten
2 1/2 dl
vispgrädde
1/2
fiskbuljongtärning
-
salt och peppar
1
ask färsk dill (à 20 g)
3
tomater

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Vänd ner tomaterna och gärna lite mortlat fänkålsfrö eller cayennepeppar.

Vad tyckte du om receptet?

104

Kommentarer

Måns

2021-04-13

Bytte ut fiskbuljongen mot hummerfond, supergott!

Camilla

2021-01-11

Enkelt, gott, barnvänligt som vuxna gillar 😄

Emelie

2021-01-10

Super gott, gjort många gånger! Rekommenderar att ha i 1 msk röd currypasta för extra smak/lite spicy.

Näringsvärde per portion

Energi 3250 KJ / 777 kCal
Fett 47.8 g
Salt 3.13 g
Kolhydrater 52.4 g
Protein 33.5 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept