Riktigt mumsig laxgryta som tar smak av dill och tomat. Att dill och lax är bästa kompisar är sedan tidigare känt och den gröna örtkryddan tillför här det perfekta komplementet till den intensiva fisksmaken. Servera grytan med ris och toppa med färsk tomat.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2016
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bytte ut fiskbuljongen mot hummerfond, supergott!
Måns
2021-04-13Enkelt, gott, barnvänligt som vuxna gillar 😄
Camilla
2021-01-11Super gott, gjort många gånger! Rekommenderar att ha i 1 msk röd currypasta för extra smak/lite spicy.
Emelie
2021-01-10