Laxgryta med tomat och dill
Riktigt mumsig laxgryta som tar smak av dill och tomat. Att dill och lax är bästa kompisar är sedan tidigare känt och den gröna örtkryddan tillför här det perfekta komplementet till den intensiva fisksmaken. Servera grytan med ris och toppa med färsk tomat.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 rödlök
4 bitar laxfilé (à 140 g)
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1/2 dl tomatpuré
1/2 msk majsstärkelse
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 fiskbuljongtärning
salt
peppar
1 ask färsk dill (à 20 g)
3 tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3250 KJ / 777 kCal
Fett47.8 g
Salt3.13 g
Kolhydrater52.4 g
Protein33.5 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Prövade först med ris...Några dagar efteråt hade vi egen mandelpotatis istället. Grytan hade under tiden varit fryst någon dag. Grytor blir alltid bättre när de får vila någon eller några dagar... Mandelpotatis gör också att maten lyfter särskilt när det är egenodlad o givetvis åt vi potatisen med skalet kvar!
Britt inger
2023-09-17Bytte ut fiskbuljongen mot hummerfond, supergott!
Måns
2021-04-13Enkelt, gott, barnvänligt som vuxna gillar 😄
Camilla
2021-01-11