Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Laxpaj

Denna vackra och smakrika laxpaj kommer bli en succé på bordet! Lägg ner lax, dill och purjolök i pajskalet och häll på den krämiga äggstanningen innan du gör ett vackert mönster på toppen med avokadon. Himmelskt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda samman mjöl och matfett. Tillsätt vatten och arbeta samman till en rund degboll, gärna i en matberedare.
  2. Svep in i plastfolie och låt vila svalt i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225ºC.
  4. Kavla eller tryck ut degen i en smord form ca 24 cm i diameter (för 4 port). Nagga skalet med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
  5. Skär laxen i mindre bitar, strimla purjolöken och finhacka dillen. Skala, kärna ur och skiva avokadofrukterna tunt. Fördela lax, dill och purjolök i det förgräddade pajskalet.
  6. Blanda samman ägg, mjölk, grädde, riven ost samt kryddor. Häll stanningen över fyllningen och lägg ner avokadoskivorna.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen har fått fin färg.

För alla

Laxpaj innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Vill du ha mer fisk- och skaldjurskänsla så tillsätt lite skalade räker eller kräftstjärtar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 msk kallt vatten
Fyllning
  • 250 g strimlad, rökt eller gravad lax
  • ca 10 cm purjolök
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 2 avokador
Äggstanning
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!