Laxpaj

135
28
Laxpaj

Denna vackra och smakrika laxpaj kommer bli en succé på bordet! Lägg ner lax, dill och purjolök i pajskalet och häll på den krämiga äggstanningen innan du gör ett vackert mönster på toppen med avokadon. Himmelskt gott!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Laxpaj

Ingredienser

4 portioner
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten

Fyllning

250 g strimlad, rökt eller gravad lax
ca 10 cm purjolök
1/2 dl finhackad dill
2 avokador

Äggstanning

3 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
1 1/2 dl riven ost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

För alla

Laxpaj innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Vill du göra mer Klimaträtt välj mervärdesmärkt fisk. Välj margarin istället för smör. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Tips

Vill du ha mer fisk- och skaldjurskänsla så tillsätt lite skalade räkor eller kräftstjärtar.

Vad tyckte du om receptet?

135

Kommentarer

Brittmarie

2021-11-19

Jättegod paj. Lade i lite räkor också men uteslöt avokadon . Kommer definitivt att göra den fler gånger.

Jennie

2021-11-17

Denna paj har varit min favorit sedan den var med i buffétidningen 2002. Omtyckt bjudpaj! Jag finhackad även ena avokadon och har den som fyllning samt 1 burk skalade räkor. Följt recept för övrigt. Rekommenderas varmt.

Eija

2021-06-22

Riktigt god. Blev favoriten på buffébordet!!!!

Näringsvärde per portion

Energi 3605 KJ / 862 kCal
Fett 65 g
Salt 5.52 g
Kolhydrater 40 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept