Laxpaj

150
35
Laxpaj

Denna vackra och smakrika laxpaj kommer bli en succé på bordet! Lägg ner lax, dill och purjolök i pajskalet och häll på den krämiga äggstanningen innan du gör ett vackert mönster på toppen med avokadon. Himmelskt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Laxpaj

Ingredienser

4 portioner
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten

Fyllning

250 g strimlad, rökt eller gravad lax
ca 10 cm purjolök
1/2 dl finhackad dill
2 avokador

Äggstanning

3 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
1 1/2 dl riven ost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

För alla

Laxpaj innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Vill du göra mer Klimaträtt välj mervärdesmärkt fisk. Välj margarin istället för smör. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Tips

Vill du ha mer fisk- och skaldjurskänsla så tillsätt lite skalade räkor eller kräftstjärtar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

150

Kommentarer

Kjell

2022-12-22

Kjell Mycket god

Maria

2022-12-03

Gott. Jag serverade gräddfillsås med dill Räkor på toppen och avocadohalvor som tillbehör.

Vanja

2022-11-18

Så god, kanske lite salt, men med creme fraiche till blev det bra. La bitar av djupfryst avokakado ovanpå och det gillade jag verkligen.

Näringsvärde per portion

Energi 3605 KJ / 862 kCal
Fett 65 g
Salt 5.52 g
Kolhydrater 40 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Mammas rabarberpaj
Lax- och grönkålspaj
Plommonpaj med mandel
Tarte tatin
Blåbärspaj
Key lime pie