Små smörgåstårtor
Smörgåstårta i portionsformat – lika gulligt som gott och perfekt att baka när det inte är så många som ska smaka. Dessa små smörgåsbakelser fylls med majonnäs, ägg, räkor och dill, för att sedan dekoreras med hyvlad gurka, kallrökt lax och caviar.
Ingredienser
2 portioner
2 ägg
3 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
salt
peppar
2 dl skalade räkor (2 dl motsvarar ca 120 g)
1/2 kruka dill
1 tsk färskpressad citronjuice
8 skivor formfranska
Garnering
1/2 gurka
2 skivor kallrökt lax
2 msk caviar
2 dillkvistar
majonnäs
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4378 KJ / 1045 kCal
Fett72 g
Salt9.8 g
Kolhydrater62 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
3 dl majonnäs??
Theresia
2024-09-30Hej Theresia! Vi vet att det låter knäppt men det stämmer faktiskt...Men det finns ju lättmajonnäs att använda om man vill. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-01