UNDER 30 MIN | Enkel

Crostini med lenrimmad laxros och dillyoghurt

Vacker att se på och fantastiskt god är den här snitten med rimmad lax som smälter i munnen. Tillsammans med en klick dillyoghurt på en krispig rågcrostini är det ett givet tilltugg till mingelpartyt eller en elegant och lättare förrätt innan en stadig middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finmixa olja och dill fint, blanda försiktigt ner yoghurt med en sked, smaksätt med salt och peppar.
  2. Dela varje laxskiva på längden, snurra runt pekfingret och lägg laxrosen på rågcrostinin. Klicka på ca 1 tsk dillyoghurt ovanpå laxen.

För alla

Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.

Tips

Förbered laxrosorna och dillyoghurten dagen innan så går det ännu snabbare att svänga ihop snittarna innan gästerna ringer på dörren.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 skivor rimmad lax
  • 1/2 dl yoghurt naturell 10 %
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk hackad dill
  • salt och peppar efter smak
  • 6 st rågcrostini med havssalt och olivolja

Näringsvärde
Per portion

Energi 540 kJ / 129 kCal