Crostini med lenrimmad laxros och dillyoghurt
Vacker att se på och fantastiskt god är den här snitten med rimmad lax som smälter i munnen. Tillsammans med en klick dillyoghurt på en krispig rågcrostini är det ett givet tilltugg till mingelpartyt eller en elegant och lättare förrätt innan en stadig middag.
Ingredienser
6 portioner
3 skivor rimmad lax
1/2 dl yoghurt naturell 10 %
2 msk olivolja
3 msk hackad dill
salt och peppar efter smak
6 st rågcrostini med havssalt och olivolja
För alla
Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Förbered laxrosorna och dillyoghurten dagen innan så går det ännu snabbare att svänga ihop snittarna innan gästerna ringer på dörren.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi540 KJ / 129 kCal
Fett8.5 g
Salt1.88 g
Kolhydrater7.8 g
Protein5.1 g
Kommentar
Ser framemot att laga denna rätt, ser verkligen smarrig ut!
Annika
2016-02-25