Mammas rabarberpaj

Betyg 3.3 av 5.
63 personer har röstat
9
Mammas rabarberpaj

Delikat, smakrik och förtjusande är mammas rabarberpaj. Snabbt och smakfullt. Den sura rabarbern sockras ordentligt innan du lägger ner den i pajskalet. Fluffig vaniljvisp, glass eller grädde smakar väldigt gott till.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001

Mammas rabarberpaj

Ingredienser

10 portioner

Fyllning

6 rabarberstjälkar (à ca 60 g)
4 msk socker

Deg

150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt

Serveringsförslag

glass, vaniljvisp eller grädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
63 personer har röstat

Kommentarer

60g är inte mycket , kan det verkligen vara rätt? 600g möjligtvis

Pia lena

2024-05-25

Hej Pia! Vi har skrivit vad de bör väga per styck. Så alltså 360 gram totalt. Hoppas det smakade! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-05-27

Då mina rabarberstjälkar är så olika i storlek hade jag önskat att det stod ungefär hur många deciliter det går åt. Det blev för många första gången och var för försiktig andra gången. I ö ett recept som fick tummen upp av barnbarn, knäckigt och gott.

Jan

2022-06-20

Hej Jan! Tack för din kommentar. Vi har nu uppdaterat receptet med vikt på en rabarberstjälk (à ca 60 g). Vad glada vi blir att höra att dina barnbarn tyckte om pajen! ❤ Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-06-21

Hur får man till den röda färgen?

Kristin

2020-06-18

Hej Kristin! Färgen sitter i skalet så se till att skala tunt eller inte alls om det är späda stjälkar och välj så röda raberber som möjligt. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-06-22

Testa liknande recept

Kall sommarsoppa med rabarber och jordgubbar
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cookie rabarberpaj
Betyg 3.7 av 5.
68 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rabarber- och mandelpaj
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cheesecake med rabarberkompott och hallon
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklad rabarber och rädisa
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandeltårta med vaniljrabarber och flädergrädde
Betyg 4.5 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga