Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mammas rabarberpaj

Delikat, smakrik och förtjusande är mammas rabarberpaj. Snabbt och smakfullt. Den sura rabarbern sockras ordentligt innan du lägger ner den i pajskalet. Fluffig vaniljvisp, glass eller grädde smakar väldigt gott till.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fyllning: Skär av de yttersta ändarna på rabarberstjälkarna och skala bort det yttersta, tunna skalet. Skär rabarbern i små bitar, ungefär 2 centimeter långa.
  2. Häll ett par matskedar vatten i en kastrull. Lägg i rabarberbitarna och sockret. Koka i 5-10 minuter eller tills rabarbern blir mjuk. Smaka av och känn efter om du vill ha mer socker.
  3. Deg: Sätt ugnen på 200°C.
  4. Lägg smöret i en liten kastrull och smält det på låg värme.
  5. Häll mjöl, socker, bakpulver och salt i bunken och rör om ordentligt.
  6. Häll i det smälta smöret och blanda ihop till en deg.
  7. Lägg degen i en pajform och platta ut den med händerna så att den täcker botten och går upp en bit på kanterna. Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
  8. Ta ut pajen ur ugnen och fyll med rabarbern, bred ut dem i ett jämnt lager. Ställ in pajen i ugnen igen i ytterligare ca 10 minuter.
  9. Ät med glass, vaniljvisp eller grädde.

Ingredienser

Portioner: 10
Fyllning
  • 6 rabarberstjälkar
  • 4 msk socker
Deg
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
Till servering
  • glass, vaniljvisp eller grädde
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer