Mammas rabarberpaj
Delikat, smakrik och förtjusande är mammas rabarberpaj. Snabbt och smakfullt. Den sura rabarbern sockras ordentligt innan du lägger ner den i pajskalet. Fluffig vaniljvisp, glass eller grädde smakar väldigt gott till.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001
Ingredienser
10 portioner
Fyllning
6 rabarberstjälkar (à ca 60 g)
4 msk socker
Deg
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
Serveringsförslag
glass, vaniljvisp eller grädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
60g är inte mycket , kan det verkligen vara rätt? 600g möjligtvis
Pia lena
2024-05-25Hej Pia! Vi har skrivit vad de bör väga per styck. Så alltså 360 gram totalt. Hoppas det smakade! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-05-27Då mina rabarberstjälkar är så olika i storlek hade jag önskat att det stod ungefär hur många deciliter det går åt. Det blev för många första gången och var för försiktig andra gången. I ö ett recept som fick tummen upp av barnbarn, knäckigt och gott.
Jan
2022-06-20Hej Jan! Tack för din kommentar. Vi har nu uppdaterat receptet med vikt på en rabarberstjälk (à ca 60 g). Vad glada vi blir att höra att dina barnbarn tyckte om pajen! ❤ Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-06-21Hur får man till den röda färgen?
Kristin
2020-06-18Hej Kristin! Färgen sitter i skalet så se till att skala tunt eller inte alls om det är späda stjälkar och välj så röda raberber som möjligt. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-22