Laxgryta med dill
Ett perfekt sätt att tillaga fisk utan att den blir överlagad är i en gryta! Här kokas den färdig i smaker från matlagningsgrädde, fiskbuljong och dill, och denna krämiga gryta passar perfekt ihop med ris! Toppa med ytterligare lite dill och hugg in!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1/2 påse morötter (à 500 g)
1/2 msk olja
2 dl mjölk
1 1/2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 fiskbuljongtärning
1 gurka
1 förp färsk dill (à 20 g)
4 port laxfilé (à 125 g)
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2800 KJ / 669 kCal
Fett31 g
Salt1.5 g
Kolhydrater61 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Den blev jättegod och krämig. Väldigt bra recept för nybörjaren.
Sara
2023-05-03Och att riva gurkskal med cestjärn och samma med Citron. Förhöjer upplevelsen massor! Bara att toppa med, så har man gjort en vardagsrätt till nåt spännande att bjuda på middag med en kväll. Ett halvtorrt vitt vin till. Touche! H.Sjöblom
Henry
2021-04-21Såå enkelt, men fräscht och väldigt inbjudande. Det är faktiskt fantasin och enkelheten som är orsak till dom mest pouläraste rätterna!
Henry
2021-04-21