Laxgryta med dill

21
4
Laxgryta med dill

Ett perfekt sätt att tillaga fisk utan att den blir överlagad är i en gryta! Här kokas den färdig i smaker från matlagningsgrädde, fiskbuljong och dill, och denna krämiga gryta passar perfekt ihop med ris! Toppa med ytterligare lite dill och hugg in!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2021

Laxgryta med dill

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
1/2
påse morötter (à 500 g)
1/2 msk
olja
2 dl
mjölk
1 1/2 tsk
majsstärkelse
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1
fiskbuljongtärning
1
gurka
1
förp färsk dill (à 20 g)
4
port laxfilé (à 125 g)
-
salt
-
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Smaksätt grytan med lite citronskal eller vitt matlagningsvin.

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Henry

2021-04-21

Och att riva gurkskal med cestjärn och samma med Citron. Förhöjer upplevelsen massor! Bara att toppa med, så har man gjort en vardagsrätt till nåt spännande att bjuda på middag med en kväll. Ett halvtorrt vitt vin till. Touche! H.Sjöblom

Henry

2021-04-21

Såå enkelt, men fräscht och väldigt inbjudande. Det är faktiskt fantasin och enkelheten som är orsak till dom mest pouläraste rätterna!

Sofia

2021-04-06

Jättegott. Tillsatte mer dill och citronpeppar. Gott med gurkan till!

Näringsvärde per portion

Energi 2800 KJ / 669 kCal
Fett 31 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 61 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept