Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fiskgryta med rotfrukter

Fiskgryta med rotfrukter är en mustig och färgrik gryta. Lätt att laga - du behöver inte skala, skära eller hacka utan använder frysta rotfrukter. Servera grytan med ett gott grovt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken. Skär dill och gräslök.
  2. Koka upp soppan med vatten och fiskbuljong. Lägg i rotfrukterna och låt det koka sakta ca 5 minuter. Tillsätt fisken och låt grytan koka ca 2 minuter. Smaksätt eventuellt med lite citronsaft, salt och peppar. Rör ner dill och gräslök.
  3. Servera fiskgrytan med grovt bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och fisksoppan. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g djupfrysta fisktärningar
  • 2 msk dill (färsk eller djupfryst)
  • 2 msk färsk eller djupfryst gräslök
  • 5 dl fisk- och skaldjurssoppa
  • 5 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 550 g djupfrysta rotfrukter
  • 1 citron
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1321 kJ / 314 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden