Krämig fiskgryta

107
9
Krämig fiskgryta

Kvällens middag bjuder på en delikat fisksoppa där laxen får puttra med grädde, mjölk, potatis, morot och purjolök. Detta är rena, klassiska smaker som passar både stora och små. Servera grytan med nykokt potatis och krispig röd paprika, garnera med nyhackad gräslök och låt det väl smaka.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2017

Krämig fiskgryta

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
2
morötter
1/2
purjolök
1 msk
olja
1 msk
majsstärkelse
1 1/2 dl
vispgrädde
3 dl
vatten
1
fiskbuljongtärning
1 dl
mjölk
1
röd paprika
4
portionsbitar lax (à 125 g)
-
salt
-
cayennepeppar
1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

107

Kommentarer

Chris

1/15/2021

En fantastiskt god maträtt! Har gjort den ett par gånger nu och den blir alltid lika god. Extra god blir den om man byter ut saltet mot Vegetakrydda istället.

Ingela

1/3/2021

Smidigt och gott tyckte jag och dottern. Kommer göras igen! (Finhackade purjon så gick det hem hos dottern.)

Elisabeth

2/20/2020

Väldigt god! Fina smaker :)

Näringsvärde per portion

Energi 2521 KJ / 603 kCal
Fett 28.5 g
Salt 2.63 g
Kolhydrater 48.5 g
Protein 34.6 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept