Kvällens middag bjuder på en delikat fiskgryta där laxen får puttra med grädde, mjölk, potatis, morot och purjolök. Detta är rena, klassiska smaker som passar både stora och små. Servera grytan med nykokt potatis och krispig röd paprika, garnera med nyhackad gräslök och låt det väl smaka.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
20 2017
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Paul
2021-12-17Blå musslor til, med akta sältan ;)
Susanne
2021-03-22Det står fiskgryta...och även fisksoppa i texten. Vilket är rätt?
Redaktionen ICAse
2021-03-23Hej Susanne! Tack för att du uppmärksammade det för oss. Det ska stå gryta och inget annat i receptet och det har vi nu ändrat. Hoppas att du vill laga denna gryta! Hälsningar Elina
Ulrika
2021-03-12Är det både potatis i grytan och sedan serveras potatis till?
Redaktionen ICAse
2021-03-12Hej Ulrika! Potatisen kokas vid sidan av i detta recept. Vi har nu förtydligat i receptet. Hoppas du gillar fiskgrytan. Hälsningar Ulrika