Kvällens middag bjuder på en delikat fisksoppa där laxen får puttra med grädde, mjölk, potatis, morot och purjolök. Detta är rena, klassiska smaker som passar både stora och små. Servera grytan med nykokt potatis och krispig röd paprika, garnera med nyhackad gräslök och låt det väl smaka.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
20 2017
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Chris
1/15/2021En fantastiskt god maträtt! Har gjort den ett par gånger nu och den blir alltid lika god. Extra god blir den om man byter ut saltet mot Vegetakrydda istället.
Ingela
1/3/2021Smidigt och gott tyckte jag och dottern. Kommer göras igen! (Finhackade purjon så gick det hem hos dottern.)
Elisabeth
2/20/2020Väldigt god! Fina smaker :)