Krämig fiskgryta
Kvällens middag bjuder på en delikat fiskgryta där laxen får puttra med grädde, mjölk, potatis, morot och purjolök. Detta är rena, klassiska smaker som passar både stora och små. Servera grytan med nykokt potatis och krispig röd paprika, garnera med nyhackad gräslök och låt det väl smaka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
2 morötter
1/2 purjolök
1 msk olja
1 msk majsstärkelse
1 1/2 dl vispgrädde
3 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 dl mjölk
1 röd paprika
4 portionsbitar lax (à 125 g)
salt
cayennepeppar
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2521 KJ / 603 kCal
Fett28.5 g
Salt2.63 g
Kolhydrater48.5 g
Protein34.6 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mums! Hade lite curry i efter tips från tidigare kommentarer, och bytte en del av laxen mot räkor och musslor. Lagar den en tredje gång till helgen :)
Helena
2024-09-23Tog i lite vitlök tillsammans med purjon & morötterna. Bytte ut hälften av vattnet mot vitt vin, kryddade lite extra. Serverade med kokta sockerärtor. Blev toppen gott!
Olivia
2024-08-27Hyfsat god men lite smaklös. Skiva i mjölig potatis så behövs ingen majsstärkelse. Lite basilika är inte fel, liksom en vitlöksklyfta och lite curry, salt och svartpeppar. /Anna-Lena
Anna-lena
2024-05-04