Laxgratäng med senap och dragon

130
12
Laxgratäng med senap och dragon

Hemligheten med den här ljuvliga laxgratängen är den smakrika såsen som komponeras ihop av bland annat dijonsenap, vitvinsvinäger och dragon. Gratängen gräddas sedan färdigt i ugnen och serveras med ris och en mâchesallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2014

Laxgratäng med senap och dragon

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g
laxfilé
-
salt och peppar
1
grön paprika
1
röd paprika
250 g
körsbärstomater
2 dl
crème fraiche
1 dl
mjölk
1 msk
vitvinsvinäger
1 msk
dijonsenap
1
kruka dragon
4
port ris
65 g
mâchesallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

130

Kommentarer

Caroline

2021-03-15

Något smaklöst, inget sådär jättespeciellt.

Gunilla

2020-12-13

Mycket god men lite mer sås hade inte skadat.

Lars-åke

2020-12-12

Så gott så att mina barn gillade det! ☺️

Redaktionen ICAse

2020-12-15

Hej Lars-Åke! Tack för toppenbetyget för vi förstår hur tuffa domare barn kan vara ibland! 😉 Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 3303 KJ / 788 kCal
Fett 43 g
Salt 3.07 g
Kolhydrater 59 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept