Hemligheten med den här ljuvliga laxgratängen är den smakrika såsen som komponeras ihop av bland annat dijonsenap, vitvinsvinäger och dragon. Gratängen gräddas sedan färdigt i ugnen och serveras med ris och en mâchesallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
48 2014
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Elisabeth
2022-03-14Ersatte grön paprika med 1 dl skuren purjolök och mjölken med 2 dl grädde. Krydda rikligt med svartpeppar från kvarn!
Per
2021-09-25Gott och mycket lätt att laga. Håller med tidigare kommentarer att man gärna kan öka mängden sås. Och snåla inte med kryddningen.
Maria
2021-08-02Fantastiskt gott, fräsch smak gott med färskpotatis till!