Laxgratäng med senap och dragon

149
15
Laxgratäng med senap och dragon

Hemligheten med den här ljuvliga laxgratängen är den smakrika såsen som komponeras ihop av bland annat dijonsenap, vitvinsvinäger och dragon. Gratängen gräddas sedan färdigt i ugnen och serveras med ris och en mâchesallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2014

Laxgratäng med senap och dragon

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g laxfilé
salt och peppar
1 grön paprika
1 röd paprika
250 g körsbärstomater
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
1 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 kruka dragon
4 port ris
65 g mâchesallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

149

Kommentarer

Elisabeth

2022-03-14

Ersatte grön paprika med 1 dl skuren purjolök och mjölken med 2 dl grädde. Krydda rikligt med svartpeppar från kvarn!

Per

2021-09-25

Gott och mycket lätt att laga. Håller med tidigare kommentarer att man gärna kan öka mängden sås. Och snåla inte med kryddningen.

Maria

2021-08-02

Fantastiskt gott, fräsch smak gott med färskpotatis till!

Näringsvärde per portion

Energi 3303 KJ / 788 kCal
Fett 43 g
Salt 307 g
Kolhydrater 59 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden