Laxgratäng med senap och dragon

Hemligheten med den här ljuvliga laxgratängen är den smakrika såsen som komponeras ihop av bland annat dijonsenap, vitvinsvinäger och dragon. Gratängen gräddas sedan färdigt i ugnen och serveras med ris och en mâchesallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2014

Ingredienser
4 portioner
ca 600 g laxfilé
salt
peppar
1 grön paprika
1 röd paprika
250 g körsbärstomater
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
1 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 kruka dragon
4 port ris
65 g mâchesallad
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3303 KJ / 788 kCal
Fett43 g
Salt3.07 g
Kolhydrater59 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergod. Lättlagad. Jag kryddade på ordentligt, lade oxå på lite broccoli samt riven ost. Ny favorit
Annika
2024-01-29Ersatte grön paprika med 1 dl skuren purjolök och mjölken med 2 dl grädde. Krydda rikligt med svartpeppar från kvarn!
Elisabeth
2022-03-14Gott och mycket lätt att laga. Håller med tidigare kommentarer att man gärna kan öka mängden sås. Och snåla inte med kryddningen.
Per
2021-09-25