Laxgratäng med senap och dragon

Hemligheten med den här ljuvliga laxgratängen är den smakrika såsen som komponeras ihop av bland annat dijonsenap, vitvinsvinäger och dragon. Gratängen gräddas sedan färdigt i ugnen och serveras med ris och en mâchesallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2014

Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3303 KJ / 788 kCal
Fett43 g
Salt3.07 g
Kolhydrater59 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
16 stSupergod. Lättlagad. Jag kryddade på ordentligt, lade oxå på lite broccoli samt riven ost. Ny favorit
Annika
Ersatte grön paprika med 1 dl skuren purjolök och mjölken med 2 dl grädde. Krydda rikligt med svartpeppar från kvarn!
Elisabeth
Gott och mycket lätt att laga. Håller med tidigare kommentarer att man gärna kan öka mängden sås. Och snåla inte med kryddningen.
Per
Fantastiskt gott, fräsch smak gott med färskpotatis till!
Maria
Något smaklöst, inget sådär jättespeciellt.
Caroline
Mycket god men lite mer sås hade inte skadat.
Gunilla
Så gott så att mina barn gillade det! ☺️
Lars-åke
Hej Lars-Åke! Tack för toppenbetyget för vi förstår hur tuffa domare barn kan vara ibland! 😉 Hälsningar Elina
ICA-köket
Var skeptisk men herregud så gott! Kommer att vara en ny favorit hos oss! Jag använde torkad dragon, minskade på dijonsenapen och tog extra vanlig senap. Saltade såsen ganska ordentligt också. Så gott!
Cecilia
Verkligen en riktig god laxrätt o enkel att laga till. Håller med om för mkt vinäger, så jag tog mindre, knappt 3/4 msk, från början för o testa. Torkad dragon funkade också bra.
Irene
Så himla gott jag bar älskar laxs i alla former räkoderar det varmt Marie Siewert
Marie