Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskgratäng med broccoli och dragon

Fiskgratäng med broccoli och dragon är en matig och välsmakande gratäng som tillagas i ugn tills fisken fått fin färg och osten smält. Servera gratängen med kokt potatis och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fiskblocket så mycket att det går att skära i 1½ cm tjocka skivor eller skär den färska fisken i bitar. Skär broccolistjälkarna i bitar och koka dem ca 5 min i lättsaltat vatten. Broccoliblomman får koka 2-3 min.
  2. Lägg fisken i en lättsmord ugnssäker form. Fördela broccolin runt om.
  3. Rör ut mjölet i lite av fiskbuljongen i en kastrull. Tillsätt resten av buljongen, grädde, salt och peppar och låt såsen koka ca 5 min. Smaka av med dragon. Häll såsen över fisk och broccoli. Strö över osten.
  4. Tillaga fisken i 225°C, ca 20 min tills fisken är färdig och rätten fått fin färg.
  5. Servera med kokt potatis och blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g färsk eller fryst fisk, t ex torsk, kolja, sej eller hoki
  • 250 g broccoli
  • vatten
  • salt
  • 4 msk vetemjöl
  • 3 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl grädde
  • 1/2 tsk medelhavssalt
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 msk hackad dragon
  • 1 1/2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1600 kJ / 380 kCal
Fett: 11 g
Läs mer om näringsvärden