Potatisgratäng med dragon och dijon

10
3
Potatisgratäng med dragon och dijon

Tänk utanför gratängformen nästa gång du gör egen potatisgratäng och smaksätt den på det ljuvligaste sättet. För med torkad dragon och dijonsenap smakar potatisgratängen helt plötsligt som bearnaisesås! Bara så gott till stekt kött, fläskkarré eller portobello.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Potatisgratäng med dragon och dijon

Ingredienser

6 portioner
1800 g
fast potatis (gärna marilyn)
3
vitlöksklyftor
2 1/2 dl
vispgrädde
5 dl
mjölk (3 %)
3 msk
dijonsenap
1 msk
torkad dragon
2 1/2 tsk
salt
1 tsk
grovmalen svartpeppar
2 dl
riven ost

Till garnering

ev färsk dragon

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk.
Innehåller mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Gratängen går fint att laga 1 dag innan. Öka i så fall mängden grädde till 3 dl och mängden mjölk till 6 dl (för 6 port) och följ receptet till och med punkt 5. Täck över och förvara i kylen. När det är dags för servering, värm gratängen i ugnen på 150°C till den är genomvarm, ca 45 minuter. Täck ev med folie mot slutet om den får för mycket färg.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Maj

2021-02-21

Mycket god och faktiskt ”Bea-smak”! Jag gjorde dock som en vanligt gratäng och skippade förkoket. Tunt skivad potatis ca 2mm i form. Blandade grädden och mjölken med kryddor och pressad vitlök och hällde jämnt över potatisen. Efter 20 minuter, på med aluminiumfolie för att den inte skulle bli bränd och så ytterligare 25 minuter i ugnen. Jag skulle nog ta en liten skvätt extra med grädde och mjölk, bara lite till...nästa gång.

Erika

2020-12-30

Koka upp potatisen med såsen? Blir ju potatismos av allt .....

Jekaterina

2019-02-12

Fint recepten!!

Näringsvärde per portion

Energi 2122 KJ / 507 kCal
Fett 24 g
Salt 4 g
Kolhydrater 56 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept