Tänk utanför gratängformen nästa gång du gör egen potatisgratäng och smaksätt den på det ljuvligaste sättet. För med torkad dragon och dijonsenap smakar potatisgratängen helt plötsligt som bearnaisesås! Bara så gott till stekt kött, fläskkarré eller portobello.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk.
Innehåller mjölkprotein.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket god och faktiskt ”Bea-smak”! Jag gjorde dock som en vanligt gratäng och skippade förkoket. Tunt skivad potatis ca 2mm i form. Blandade grädden och mjölken med kryddor och pressad vitlök och hällde jämnt över potatisen. Efter 20 minuter, på med aluminiumfolie för att den inte skulle bli bränd och så ytterligare 25 minuter i ugnen. Jag skulle nog ta en liten skvätt extra med grädde och mjölk, bara lite till...nästa gång.
Maj
2021-02-21Koka upp potatisen med såsen? Blir ju potatismos av allt .....
Erika
2020-12-30Fint recepten!!
Jekaterina
2019-02-12