Apelsinbakad lax med sweet chilisås
Här är en spännande och nytänkande laxrätt som piffar upp vardagen! Laxen bakas i ugnen tillsammans med rivet apelsinskal, ströbröd, salt och peppar. Till detta blandas en krämig sås ihop av sweet chili och crème fraiche. Tillsammans med nykokt ris blir detta en familjesuccé.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
ca 600 g färsk laxfilé
1/2 tsk salt
1 apelsin
1/2 dl ströbröd
peppar
3 tomater
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
2 msk sweet chilisås
2 dl crème fraiche
2 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2905 KJ / 694 kCal
Fett36.2 g
Salt3.24 g
Kolhydrater55.9 g
Protein35.1 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott, det här kommer vi att göra igen
Gott och vi gjorde potatismos till istället.
Rosita
2016-03-10Hm. Skinn...med mycket fjäll kvar. Ska man ta bort skinnet innan man försöker dela i portionsbitar? Ganska oaptitligt med fjällen =(
Anna
2016-03-10