Apelsinbakad lax med sweet chilisås

408
5
Apelsinbakad lax med sweet chilisås

Här är en spännande och nytänkande laxrätt som piffar upp vardagen! Laxen bakas i ugnen tillsammans med rivet apelsinskal, ströbröd, salt och peppar. Till detta blandas en krämig sås ihop av sweet chili och crème fraiche. Tillsammans med nykokt ris blir detta en familjesuccé.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2017

Apelsinbakad lax med sweet chilisås

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
ca 600 g
färsk laxfilé
1/2 tsk
salt
1
apelsin
1/2 dl
ströbröd
-
peppar
3
tomater
1
ask färsk gräslök (à 20 g)
2 msk
sweet chilisås
2 dl
crème fraiche
2
hjärtsallad

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Vänd ner gräslöken i såsen. Pressa apelsinen och gör en vinägrett med olivolja och gärna lite dijonsenap till tomaterna.

Vad tyckte du om receptet?

408

Kommentarer

4/8/2017

Jättegott, det här kommer vi att göra igen ���

Rosita

3/10/2016

Gott och vi gjorde potatismos till istället.

Anna

3/10/2016

Hm. Skinn...med mycket fjäll kvar. Ska man ta bort skinnet innan man försöker dela i portionsbitar? Ganska oaptitligt med fjällen =(

Näringsvärde per portion

Energi 2905 KJ / 694 kCal
Fett 36.2 g
Salt 3.24 g
Kolhydrater 55.9 g
Protein 35.1 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept