Laxgratäng med dill och hjärtsallad

En perfekt laxgratäng när du vill tillaga middag på är att låta (nästan) allt gratineras samman i ugnen! Laxen får en utmärkt smak av grädden, chilisåsen och dillen som breds över fisken innan den åker in i värmen. Till detta serveras självklart kokt potatis och fräsch sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2023

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
500 g laxfilé
salt
peppar
20 g färsk dill (20 g färsk dill motsvarar ca 2 msk fryst)
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk chilisås
2 hjärtsallad eller cosmopolitansallad (2 hjärtsallader motsvarar ca 1/2 förp cosmopolitansallad)
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
350 g morötter
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2559 KJ / 611 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater52 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
14 stLättlagat och jättegott
Louise
Mycket bra.
Kåre
Mycket gott! Gjorde mos till.
Rosita
Enkelt och jättegott
Inger
Enkelt och väldigt gott!
Anna birgitta
Jag tog i lite majsstärkelse i grädden för att få den lite tjockare. Toppade även med lite riven ost och klippte persilja över när den var klar i ugnen 🙂
Carina
Jag som gillar sås tog ca 4.5 dl grädde och dubblade dill och chilisås. Det blev väldigt gott. Och salladen med rödvinsvinäger gifte sig fint till maten.
Camilla
Hur mycket ska jag vispa grädde?
Medisa
Hej Medisa! Tack för din fråga. Vi har nu förtydligat receptet att grädden ska vispas fast. Hälsningar Elina
ICA-köket
Riktigt god dillsås och 54-55 grader blev perfekt lax.
Maria
Supergott, alla i familjen gillade denna
Sara