Laxfjäril med teriyakisås och wok
Laxfjäril med teriyakisås och wok är ett fräscht och smakrikt recept som passar utmärkt både till bjudningen och vardagsmiddagen. Laxfjärilen marineras i en sås med teriyakismak och serveras sedan med wokade morötter, böngroddar och broccoli.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005
Ingredienser
4 portioner
4 laxfjärilar (à ca 150 g)
Teriyakisås
1 dl olivolja
4 msk soja
2 msk balsamvinäger
1 dl sweet chilisås
2 msk finriven färsk ingefära
5 finhackade vitlöksklyftor
Wok
2 morötter
125 g salladslök
250 g broccoli
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk olja
100 g böngroddar (färska eller från burk)
salt
2 msk sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2640 KJ / 630 kCal
Fett50 g
Kommentarer
Fantastiskt gott grillade laxen och serverade såsen med nudlar
Håkan
2016-05-06Gjorde detta med färdig Teriyakisås och det blev ljuvligt gott. Ska prova med att göra egen Teriyakisås när tiden räcker till.
Carina
2006-04-10