Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Laxfjäril med teriyakisås och wok

Laxfjäril med teriyakisås och wok är ett fräscht och smakrikt recept som passar utmärkt både till bjudningen och vardagsmiddagen. Laxfjärilen marineras i en sås med teriyakismak och serveras sedan med wokade morötter, böngroddar och broccoli.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla ingredienser till teriyakisåsen. Låt den stå några timmar.
  2. Marinera laxkotletterna i teriyakisåsen i ca 30 minuter. Ta upp dem och spara såsen. Stek laxen några minuter på varje sida.
  3. Wok: Skala morötterna och strimla dem. Skiva salladslöken. Dela broccolin i buketter. Skala och finhacka vitlöken.
  4. Hetta upp olja i en wok. Fräs morötter, lök, broccoli och vitlök några minuter tills de är knappt mjuka. Tillsätt groddar och teriyakisåsen. Låt koka några minuter. Smaka av med salt.
  5. Rosta sesamfröna i en torr panna och strö över woken.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 laxfjärilar (à ca 150 g)
Teriyakisås
  • 1 dl olivolja
  • 4 msk soja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 dl sweet chilisås
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 5 finhackade vitlöksklyftor
Wok
  • 2 morötter
  • 125 g salladslök
  • 250 g broccoli
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 100 g böngroddar (färska eller från burk)
  • salt
  • 2 msk sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2640 kJ / 630 kCal
Fett: 50 g
Läs mer om näringsvärden