Gratinerad kassler

45
7
Gratinerad kassler

Allt borde kunna sköta sig i ugnen på samma sätt som kvällens kassler! Innan den skjutsas in i ugnen så täcks den av grädde och senap som snabbt fått blandats ihop. Ost strös över och sedan gratineras den färdigt i ugnen medan ris kokas på plattan. Varma haricots verts lägg också upp på tallriken innan middagen är redo att avnjutas!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2020

Gratinerad kassler

Ingredienser

4 portioner
600 g kassler
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl riven ost
1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 450 g)

Att ha hemma

1 msk senap
4 port ris

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Hillevi

2021-10-03

Är väldigt gott o smidigt

Amanda

2021-07-06

Snålt med sås, som i alla recept. Jag dubblar såsen och kryddar extra, är lite smaklös annars. Kokar även upp såsen med lite mjöl, den blir alldeles för rinnig annars.

Kristina

2020-02-17

Ni är för snåla med grädden i alla recept, behövs dubbel mängd

Näringsvärde per portion

Energi 2709 KJ / 650 kCal
Fett 32 g
Salt 7.9 g
Kolhydrater 49 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden