UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Gratinerad kassler

Allt borde kunna sköta sig i ugnen på samma sätt som kvällens kassler! Innan den skjutsas in i ugnen så täcks den av grädde och senap som snabbt fått blandats ihop. Ost strös över och sedan gratineras den färdigt i ugnen medan ris kokas på plattan. Varma haricots verts lägg också upp på tallriken innan middagen är redo att avnjutas!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär kasslern i tunna skivor och lägg i en ugnsform.
  3. Blanda grädden med senapen och häll över kasslern. Strö över osten och sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  4. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Värm haricots vertsen enligt anvisningen på förpackningen och servera till kassler och ris.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kassler
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl riven ost
  • 1/2 förp frysta haricots verts (à 450 g)
Att ha hemma
  • 1 msk senap
  • 4 port ris

Näringsvärde
Per portion

Energi 2709 kJ / 650 kCal