Gratinerad kassler

Betyg 3.6 av 5.
52 personer har röstat
10
Gratinerad kassler

Allt borde kunna sköta sig i ugnen på samma sätt som kvällens kassler! Innan den skjutsas in i ugnen så täcks den av grädde och senap som snabbt fått blandats ihop. Ost strös över och sedan gratineras den färdigt i ugnen medan ris kokas på plattan. Varma haricots verts lägg också upp på tallriken innan middagen är redo att avnjutas!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2020

Gratinerad kassler

Ingredienser

4 portioner
600 g  kassler
2 1/2 dl  vispgrädde
1 dl  riven ost
1/2   förp frysta haricots verts (bönor) (à 450 g)

Att ha hemma

1 msk  senap
4   port ris

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
52 personer har röstat

Kommentarer

Enklare än såhär blir det inte, och gott är det också! Rekomenderas!

Johan

2024-03-21

Riktigt bra

Daniel

2023-09-05

Har gjort det flera gånger riktigt gott

Anette

2022-09-03

Näringsvärde per portion

Energi2709 KJ / 650 kCal
Fett32 g
Salt7.9 g
Kolhydrater49 g
Protein41 g

Testa liknande recept

Dubbla kasslerskivor med grönsakspasta
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kassler med kål- och chiliwok
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Olivpasta med kassler
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kassler med krämig tomatpasta
Betyg 4 av 5.
54 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad kassler med sommarsallad på färskpotatis
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kasslergratäng med ris och banan
Betyg 4.2 av 5.
41 personer har röstat
Under 45 min att tillaga