Laxfjäril med teriyakisås och wok

Laxfjäril med teriyakisås och wok är ett fräscht och smakrikt recept som passar utmärkt både till bjudningen och vardagsmiddagen. Laxfjärilen marineras i en sås med teriyakismak och serveras sedan med wokade morötter, böngroddar och broccoli.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Ingredienser
4 portioner
4 laxfjärilar (à ca 150 g)
Teriyakisås
1 dl olivolja
4 msk soja
2 msk balsamvinäger
1 dl sweet chilisås
2 msk finriven färsk ingefära
5 finhackade vitlöksklyftor
Wok
2 morötter
125 g salladslök
250 g broccoli
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk olja
100 g böngroddar (färska eller från burk)
salt
2 msk sesamfrön
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2640 KJ / 630 kCal
Fett50 g
Kommentarer
2 stFantastiskt gott grillade laxen och serverade såsen med nudlar
Håkan
Gjorde detta med färdig Teriyakisås och det blev ljuvligt gott. Ska prova med att göra egen Teriyakisås när tiden räcker till.
Carina