Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Sweet chiliwok med skinka och lime

Wok är härlig snabbmat från Asien, enkelt att göra och att tycka om. Den här woken gör du med fläsk som bryns snabbt och sedan steker du alla grönsaker tillsammans i en het panna. Kryddas med sweet chili, soja och härligt frisk lime.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Bryn köttet i en het panna i hälften av oljan. Krydda med salt och peppar. Lyft upp på en tallrik.
  3. Woka grönsakerna i resten av oljan några minuter. Krydda med salt och peppar. Pressa hälften av limen över woken. Blanda ner sweetchili och soja. Vänd ner köttet och låt allt bli varmt.
  4. Skär resten av limen i klyftor.
  5. Servera woken med ris och gärna lite extra sweet chili, soja och lime.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris gärna basmati
  • ca 600 g färsk strimlad skinka
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 400 g grönsaksmix broccoli/vitkål/purjo/morot
  • 1 lime
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 msk japansk soja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2200 kJ / 525 kCal