Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Sidfläskwok med sweet chilisås

Det här receptet är optimalt att tillaga de dagarna du har ont om tid. Medan du kokar det kladdiga basmatiriset steker du de krispiga wokgrönsakerna och salta sidfläsket och sveper in det i en smaklig sweet chilisås.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala, halvera och skär lök i skivor. Fräs lök och frysta wokgrönsaker i margarin 6-8 minuter i en stekpanna. Lägg fräset åt sidan.
  3. Skär skivat sidfläsk i 2 cm stora bitar. Stek sidfläsket i stekpannan.
  4. Tillsätt grönsakerna och sweet chilisås till fläsket. Rör om och låt allt bli varmt. Servera med riset.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl basmatiris
  • 1 gul lök
  • 1 påse frysta wokgrönsaker (à 600 g)
  • 1 msk margarin
  • 400 g skivat sidfläsk
  • 1 1/2 dl sweet chilisås
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer