Skinkwok med ingefära | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Skinkwok med ingefära

Wokad skinka med smak av ingefära som serveras på en bädd av äggnudlar - din nya middagsfavorit? Den färska strimlade skinkan och wokgrönsakerna som blandas med chilisås blir ett fräscht komplement till äggnudlarna, allt med en mild smak av ingefära.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka nudlarna i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Skär skinkan i tunna strimlor. Woka strimlorna i olja några min. Krydda med ingefära, salt och peppar. Ta upp skinkstrimlorna på ett fat så länge. Woka grönsakerna i olja enligt förpackningens anvisning.
  2. Blanda sweet chilisåsen med vatten och häll i woken. Låt puttra 2-3 min. Vänd ner skinkstrimlorna och låt dem bli varma. Servera skinkwoken med nudlarna, bröd och gärna soja som var och en får stänka över sin portion.

För alla

Ersätt äggnudlarna med glasnudlar om du inte tål gluten.

Tips

Strö gärna lite rostade kokosflingor över den färdiga woken för lite extra smak. Sweet chilisås är inte bara gott till wokade rätter utan passar också bra som salladsdressing, till kött- och kycklingrätter eller rätter med ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g äggnudlar
  • 500 g färsk skinka
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 1/2 tsk mald ingefära
  • 1 påse djupfrysta wokgrönsaker (à 500 g)
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl sweet chilisås
  • 1 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2537 kJ / 606 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden