Gremolatakyckling med fruktig bulgursallad och getostkräm

När kycklingen stekts marineras den i gremolata; en blandning av citron, persilja, vitlök och olivolja. Under tiden tillagas bulgursalladen som fått sötma från torkade aprikoser. Till detta en krämig getoströra som blir en fin brytning till den fruktiga salladen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2012

Ingredienser
4 portioner
Gremolatakyckling
600 g kycklingfilé
salt och peppar
3 msk olivolja
skal av 1/2 citron
20 g bladpersilja
1 vitlöksklyfta
Bulgursallad
3 dl bulgur
2 morötter
2 rödlökar
10 torkade aprikoser
2 msk pressad citron
65 g färsk bladspenat
Getostkräm
50 g chèvre
1 1/2 dl matyoghurt
För alla
Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris, quinoa eller glutenfri couscous.
Gör laktosfri: lite chèvre kan ev tålas. Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: getostkrämen innehåller mjölkprotein, byt ev ut mot annat lämpligt tillbehör, t ex Sour Supreme (innehåller soja) som kryddas efter smak.
Gör så här
Tips
Ta fram chevreosten en stund innan du ska blanda den med matyoghurten, då blir den mjukare och smakerna framträder bättre.
Barnknepet: Chrèvre kan vara svår första gången och ett tips är att servera matyoghurten och getosten för sig.
Barnknepet: Chrèvre kan vara svår första gången och ett tips är att servera matyoghurten och getosten för sig.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2778 KJ / 664 kCal
Fett24.9 g
Kolhydrater59.7 g
Protein44.7 g
Kommentar
Ganska smaklöst. Dubblade mängden chèvre och hävde i chili flakes, salt och peppar i ostkrämen. Blandade överbliven gremolata med bulguren och stänkte över tabasco innan servering.
Carola
2020-08-30