Gremolatakyckling med fruktig bulgursallad och getostkräm
När kycklingen stekts marineras den i gremolata; en blandning av citron, persilja, vitlök och olivolja. Under tiden tillagas bulgursalladen som fått sötma från torkade aprikoser. Till detta en krämig getoströra som blir en fin brytning till den fruktiga salladen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2012
Ingredienser
4 portioner
Gremolatakyckling
600 g kycklingfilé
salt
peppar
3 msk olivolja
skal av 1/2 citron
20 g bladpersilja
1 vitlöksklyfta
Bulgursallad
3 dl bulgur
2 morötter
2 rödlökar
10 torkade aprikoser
2 msk pressad citron
65 g färsk bladspenat
Getostkräm
50 g chèvre
1 1/2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2778 KJ / 664 kCal
Fett24.9 g
Kolhydrater59.7 g
Protein44.7 g
Kommentar
Ganska smaklöst. Dubblade mängden chèvre och hävde i chili flakes, salt och peppar i ostkrämen. Blandade överbliven gremolata med bulguren och stänkte över tabasco innan servering.
Carola
2020-08-30