Gremolatakyckling med fruktig bulgursallad och getostkräm

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
1
Gremolatakyckling med fruktig bulgursallad och getostkräm

När kycklingen stekts marineras den i gremolata; en blandning av citron, persilja, vitlök och olivolja. Under tiden tillagas bulgursalladen som fått sötma från torkade aprikoser. Till detta en krämig getoströra som blir en fin brytning till den fruktiga salladen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2012

Gremolatakyckling med fruktig bulgursallad och getostkräm

Ingredienser

4 portioner

Gremolatakyckling

600 g kycklingfilé
salt
peppar
3 msk olivolja
skal av 1/2 citron
20 g bladpersilja
1 vitlöksklyfta

Bulgursallad

3 dl bulgur
2 morötter
2 rödlökar
10 torkade aprikoser
2 msk pressad citron
65 g färsk bladspenat

Getostkräm

50 g chèvre
1 1/2 dl matyoghurt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Ganska smaklöst. Dubblade mängden chèvre och hävde i chili flakes, salt och peppar i ostkrämen. Blandade överbliven gremolata med bulguren och stänkte över tabasco innan servering.

Carola

2020-08-30

Näringsvärde per portion

Energi2778 KJ / 664 kCal
Fett24.9 g
Kolhydrater59.7 g
Protein44.7 g

Testa liknande recept

Laxfilé med aprikoser, bulgur och yoghurt
Betyg 2.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad chèvre med honung, rosmarin och aprikoser
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med aprikoser och citronkräm
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Helstekt fruktkyckling med bulgursallad
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lyxiga små snittar
Betyg 2.3 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bulgursallad med spenat och linser
Betyg 2.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga