Gremolatakyckling med fruktig bulgursallad och getostkräm

7
1
Gremolatakyckling med fruktig bulgursallad och getostkräm

När kycklingen stekts marineras den i gremolata; en blandning av citron, persilja, vitlök och olivolja. Under tiden tillagas bulgursalladen som fått sötma från torkade aprikoser. Till detta en krämig getoströra som blir en fin brytning till den fruktiga salladen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2012

Gremolatakyckling med fruktig bulgursallad och getostkräm

Ingredienser

4 portioner

Gremolatakyckling

600 g kycklingfilé
salt och peppar
3 msk olivolja
skal av 1/2 citron
20 g bladpersilja
1 vitlöksklyfta

Bulgursallad

3 dl bulgur
2 morötter
2 rödlökar
10 torkade aprikoser
2 msk pressad citron
65 g färsk bladspenat

Getostkräm

50 g chèvre
1 1/2 dl matyoghurt

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris, quinoa eller glutenfri couscous.
Gör laktosfri: lite chèvre kan ev tålas. Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: getostkrämen innehåller mjölkprotein, byt ev ut mot annat lämpligt tillbehör, t ex Sour Supreme (innehåller soja) som kryddas efter smak.

Gör så här

Tips

Ta fram chevreosten en stund innan du ska blanda den med matyoghurten, då blir den mjukare och smakerna framträder bättre.

Barnknepet: Chrèvre kan vara svår första gången och ett tips är att servera matyoghurten och getosten för sig.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Carola

2020-08-30

Ganska smaklöst. Dubblade mängden chèvre och hävde i chili flakes, salt och peppar i ostkrämen. Blandade överbliven gremolata med bulguren och stänkte över tabasco innan servering.

Näringsvärde per portion

Energi 2778 KJ / 664 kCal
Fett 249 g
Kolhydrater 597 g
Protein 447 g
Läs mer om näringsvärden