Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gremolatakyckling med fruktig bulgursallad och getostkräm

När kycklingen stekts marineras den i gremolata; en blandning av citron, persilja, vitlök och olivolja. Under tiden tillagas bulgursalladen som fått sötma från torkade aprikoser. Till detta en krämig getoströra som blir en fin brytning till den fruktiga salladen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Gremolatakyckling: Dela kycklingen på längden. Salta, peppra och bryn runtom i 1/3 av olivoljan.
  3. Stek klart kycklingen mitt i ugnen 15-20 minuter. Kontrollera att kycklingen är klar genom att skära i den. Är köttsaften klar och genomskinlig är kycklingen färdigstekt.
  4. Riv citronskalet från en 1/2 citron fint, finhacka bladpersiljan och skalad vitlök. Blanda med 1/3 av olivoljan.
  5. Dela kycklingen på snedden och marinera i gremolatan fram till serveringen.
  6. Bulgursallad: Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och skölj hastigt i kallt vatten, låt rinna av i sil.
  7. Skala morötter och rödlöken. Slanta morötterna och strimla rödlöken.
  8. Stek morötterna och rödlöken i 1/3 av olivoljan ca 5 minuter. Blanda med kokt bulgur.
  9. Strimla aprikoserna och blanda med bulgur. Smaka av bulgursalladen med pressad citron, salt och peppar. Vänd ner spenaten i salladen strax innan serveringen.
  10. Getostkräm: Mosa ihop chèvreost och matyoghurt till en kräm.
  11. Servera gremolatakycklingen med bulgursallad och getostkräm.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris, quinoa eller glutenfri couscous.
Gör laktosfri: lite chèvre kan ev tålas. Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: getostkrämen innehåller mjölkprotein, byt ev ut mot annat lämpligt tillbehör, t ex Sour Supreme (innehåller soja) som kryddas efter smak.

Tips

Ta fram chevreosten en stund innan du ska blanda den med matyoghurten, då blir den mjukare och smakerna framträder bättre.

Barnknepet: Chrèvre kan vara svår första gången och ett tips är att servera matyoghurten och getosten för sig.

Ingredienser

Portioner: 4
Gremolatakyckling
  • 600 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 3 msk olivolja
  • skal av 1/2 citron
  • 20 g bladpersilja
  • 1 vitlöksklyfta
Bulgursallad
  • 3 dl bulgur
  • 2 morötter
  • 2 rödlökar
  • 10 torkade aprikoser
  • 2 msk pressad citron
  • 65 g färsk bladspenat
Getostkräm
  • 50 g chèvreost
  • 1 1/2 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2778 kJ / 664 kCal