När kycklingen stekts marineras den i gremolata; en blandning av citron, persilja, vitlök och olivolja. Under tiden tillagas bulgursalladen som fått sötma från torkade aprikoser. Till detta en krämig getoströra som blir en fin brytning till den fruktiga salladen.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
8 2012
Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris, quinoa eller glutenfri couscous.
Gör laktosfri: lite chèvre kan ev tålas. Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: getostkrämen innehåller mjölkprotein, byt ev ut mot annat lämpligt tillbehör, t ex Sour Supreme (innehåller soja) som kryddas efter smak.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Carola
2020-08-30Ganska smaklöst. Dubblade mängden chèvre och hävde i chili flakes, salt och peppar i ostkrämen. Blandade överbliven gremolata med bulguren och stänkte över tabasco innan servering.