Laxfilé i tomatsås med basilika

5
3
Laxfilé i tomatsås med basilika

En syrlig tomatsås passar fantastiskt ihop med den lite fetare laxfisken. Sojan bidrar med nödvändig sälta, och självklart ingen lyckad tomaträtt utan lite basilika! Njut ihop med fluffigt ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2021

Laxfilé i tomatsås med basilika

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
400 g fryst broccoli
600 g laxfilé
1 msk olja
salt
peppar
500 g passerade tomater
2 msk ketchup
2 msk japansk soja
1 förp färsk basilika (à 20 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.   
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.


Gör så här

Tips

Stek laxen tillsammans med en pressad vitlöksklyfta och smaksätt med sambal oelek för mer het smak.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Rebecca

2021-11-27

Vidrigt. Slöseri på fin fisk.

Lena

2021-11-17

Rätten var okej men inget jag skulle göra igen. Det smakade endast passerade tomater och gjorde sig inge bra ihop med laxen.

Elin

2021-11-03

Vår son på 1 år älskade maten. Vi tyckte den va ok. Men för att vara så snabblagat och enkelt är vi nöjda. Men förvänta er ingen wow upplevelse smakmässigt utan det påminde mer om makrill i tomatsås på burk i smakerna. Men som sagt, vi är ändå nöjda och blev mätta.

Näringsvärde per portion

Energi 2925 KJ / 700 kCal
Fett 30 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 62 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden