Laxfilé i tomatsås med basilika

En syrlig tomatsås passar fantastiskt ihop med den lite fetare laxfisken. Sojan bidrar med nödvändig sälta, och självklart ingen lyckad tomaträtt utan lite basilika! Njut ihop med fluffigt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2021

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
400 g fryst broccoli
600 g laxfilé
1 msk olja
salt
peppar
500 g passerade tomater
2 msk ketchup
2 msk japansk soja
1 förp färsk basilika (à 20 g)
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2925 KJ / 700 kCal
Fett30 g
Salt2.7 g
Kolhydrater62 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vidrigt. Slöseri på fin fisk.
Rebecca
2021-11-27Rätten var okej men inget jag skulle göra igen. Det smakade endast passerade tomater och gjorde sig inge bra ihop med laxen.
Lena
2021-11-17Vår son på 1 år älskade maten. Vi tyckte den va ok. Men för att vara så snabblagat och enkelt är vi nöjda. Men förvänta er ingen wow upplevelse smakmässigt utan det påminde mer om makrill i tomatsås på burk i smakerna. Men som sagt, vi är ändå nöjda och blev mätta.
Elin
2021-11-03