Laxdonburi

3
0
Laxdonburi

Donburi betyder skål på japanska och rätten som bär namnet består för det mesta just av en skål fylld med ris och topping. Här marinerar rå lax i en god sojasås, men det går lika bra med tofu eller stekt kycklinglår. Utsökt både som lunch och middag!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Laxdonburi

Ingredienser

2 portioner
2 dl
sushiris (eller råris)
150 g
frysta, tinade sojabönor
4 msk
japansk soja
1 msk
mirin
1 msk
riven ingefära
1 msk
färskpressad limejuice
2
schalottenlökar
1
morot
20 cm
rättika
200 g
skinnfri laxfilé
3 msk
rostade sesamfrön (eller furikake japansk fröblandning)

Till garnering

salladslök (eller rostadlök)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj salladslök eller glutenfri rostad lök.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3063 KJ / 734 kCal
Fett 22.7 g
Salt 5.99 g
Kolhydrater 86.5 g
Protein 38.7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept