Lax teriyaki
Sugen på lax? Vill du dessutom ha en japansk touch på laxen så ska du testa Lax teriyaki. Nyttigt, gott och enkelt! Du tillagar laxen i ugnen och öser sedan på skedar av teriyakin - lätt som en plätt!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998
Ingredienser
4 portioner
4 laxfilébitar (à 140 g, finns frysta portionsbitar)
1 sats teriyakisås
Teriyakisås
1/2 dl japansk soja
1/2 dl sake
2 tsk socker
2 msk mirin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ett tips låt 0,5 dl ris och lite vatten vara med i ugnen så spar du energi blir lika gott ändå iofs skippade jag steget m att värma såsen men det blev gott ändå...Sesamkärnorna låter onödiga men är viktiga...
Dan
2023-03-03Var har receptet tagit vägen? Ser varken ingredienser eller gör så här! Tomt!
Tina
2020-02-15Hej Tina! Måste ha varit något tekniskt strul. Jag får upp receptet som det ska. Hör gärna av dig igen om du fortfarande inte kan se receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-02-17J Ä T T E G O D !!!! kommer absolut göra igen. Fast jag gjorde mycket mer sås än receptet. Mumsigt!
Sussie
2019-01-14