Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Lax teriyaki

(54)
45 MIN | Enkel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Sugen på lax? Vill du dessutom ha en japansk touch på laxen så ska du testa Lax teriyaki. Nyttigt, gott och enkelt! Du tillagar laxen i ugnen och öser sedan på skedar av teriyakin - lätt som en plätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1998
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 laxfilébitar (à 140 g, finns frysta portionsbitar)
  • 1 sats teriyakisås
Teriyakisås
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1/2 dl sake
  • 2 tsk socker
  • 2 msk mirin
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen på 250°C.
  2. Teryakisås: Blanda samtliga ingredienser i en kastrull. Värm under omrörning tills sockret har löst sig helt. Använd såsen genast eller kyl den och förvara kallt.
  3. Lägg laxbitarna i en liten ugnssäker from. Skeda över 4-5 msk teriyakisås (för 4 port).
  4. Låt stå 10-12 minuter i ugnen. Ös några gånger med såsen i fromen.
  5. Under tiden, koka ihop resten av såsen till en lätt trögtflytande konsistens. Vicka/snurra på kastrullen och koka inte ihop såsen för mycket så att den bränns. Ös gärna med lite av den tjocka såsen.
  6. Skär laxbitarna tvärs över i bitar som lätt kan plockas med pinnar. Använd en riktigt vass kniv för att få fina bitar. Lägg upp dem med hjälp av en stekspade.
  7. Skeda över den tjocka såsen vid serverigen.
  8. Bjud kokt ris och någon grönsak, t ex nykokt grön sparris till laxen.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer