Lax teriyaki

Betyg 3.6 av 5.
32 personer har röstat
6
Lax teriyaki

Sugen på lax? Vill du dessutom ha en japansk touch på laxen så ska du testa Lax teriyaki. Nyttigt, gott och enkelt! Du tillagar laxen i ugnen och öser sedan på skedar av teriyakin - lätt som en plätt!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998

Lax teriyaki

Ingredienser

4 portioner
4 laxfilébitar (à 140 g, finns frysta portionsbitar)
1 sats teriyakisås

Teriyakisås

1/2 dl japansk soja
1/2 dl sake
2 tsk socker
2 msk mirin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Ett tips låt 0,5 dl ris och lite vatten vara med i ugnen så spar du energi blir lika gott ändå iofs skippade jag steget m att värma såsen men det blev gott ändå...Sesamkärnorna låter onödiga men är viktiga...

Dan

2023-03-03

Var har receptet tagit vägen? Ser varken ingredienser eller gör så här! Tomt!

Tina

2020-02-15

Hej Tina! Måste ha varit något tekniskt strul. Jag får upp receptet som det ska. Hör gärna av dig igen om du fortfarande inte kan se receptet. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-02-17

J Ä T T E G O D !!!! kommer absolut göra igen. Fast jag gjorde mycket mer sås än receptet. Mumsigt!

Sussie

2019-01-14

Testa liknande recept

Broccoli- och ärtsallad med sesam och koriander
Betyg 3.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxdonburi
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Teriyakilax på pinne
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Teriyakilax med wasabi- och gräslökssmör
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkålstempura med korianderdipp
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sesamstekt kyckling med shiitakesvamp
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga