Laxcarpaccio

Betyg 4.2 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Laxcarpaccio

Laxcarpaccio, eller rimmad lax med basilika, parmesanost och pinjenötter, är en fantastisk aptitretare som uppskattas för sin stora smak. Laxcarpaccion serverar du gärna som antipasto eller förrätt vid festliga tillfällen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009

Laxcarpaccio

Ingredienser

10 portioner
750 g rimmad lax (se länk nedan under steg 1)
1 påse pinjenötter (à 50 g)
juice och rivet skal av 1 citron
1 kruka basilika
1 dl hyvlad parmesan
3 msk olivolja
svartpeppar

Gör så här

02:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • sagolikt gott - höjde stämningen både på mitt och min bästa vänninnas 50-års kalas i våras och somras. Lite krångligare att få till än vanlig gravad lax men ack så mycket godare

    Kerstin

  • Ja det kan man göra. Men vill man ha det lite mer avanserat så tar man citronsaft och olivolja. Då kan få fram sin egen smak.

    Marian

  • Istället för citronsaft och olivolja använde jag en olivolja smaksatt med citron. Det blev kanongott.

    Jessica

Testa liknande recept

  • Parmesanflarn med pinjenötter
    Betyg 3.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Carpaccio
    Betyg 4.7 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chilipesto
    Betyg 4.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pesto på nässlor
    Betyg 4.9 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pesto alla genovese
    Betyg 3.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad