Laxburgare med pepparrotsdressing och dillgurka

10
1
Laxburgare med pepparrotsdressing och dillgurka

En fräsch och nyttig rätt som förenklats med hjälp av färdiggjorda laxburgare. I tunna pitabröd får laxburgaren spela huvudrollen men får sällskap av syrlig dillpicklad gurka och en majonnäs- och crème fraiche-röra med pepparrot och äpple.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Laxburgare med pepparrotsdressing och dillgurka

Ingredienser

4 portioner

Dillgurka

1/2
gurka
1 1/2 msk
vitvinsvinäger
1/2 msk
strösocker
1 msk
finhackad dill

Pepparrotsdressing

2 dl
crème fraiche
2 msk
majonnäs
1 msk
finriven pepparrot
2 msk
finhackad rödlök
1 dl
grovt rivet äpple
1 tsk
salt

Burgare

4
färdiga laxburgare
-
olja till stekning
-
salt och peppar
-
pitabröd

För alla

Gör glutenfri: kontrollera innehållet i laxburgarna och välj glutenfritt pitabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Kontrollera innehållet i laxburgarna och pitabrödet.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Kontrollera innehållet i laxburgarna och pitabrödet.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Kontrollera innehållet i laxburgarna och pitabrödet.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Johan

2/17/2018

Fantastiskt gott och fräscht. Ännu godare om man gör laxburgarna själv.

Näringsvärde per portion

Energi 3062 KJ / 732 kCal
Fett 46 g
Salt 5.62 g
Kolhydrater 51 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept