Laxburgare med pepparrotsdressing och dillgurka
En fräsch och nyttig rätt som förenklats med hjälp av färdiggjorda laxburgare. I tunna pitabröd får laxburgaren spela huvudrollen men får sällskap av syrlig dillpicklad gurka och en majonnäs- och crème fraiche-röra med pepparrot och äpple.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017
Ingredienser
4 portioner
Dillgurka
1/2 gurka
1 1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 msk strösocker
1 msk finhackad dill
Pepparrotsdressing
2 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
1 msk finriven pepparrot
2 msk finhackad rödlök
1 dl grovt rivet äpple
1 tsk salt
Burgare
4 färdiga laxburgare
olja till stekning
salt
peppar
pitabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3062 KJ / 732 kCal
Fett46 g
Salt5.62 g
Kolhydrater51 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Fantastiskt gott och fräscht. Ännu godare om man gör laxburgarna själv.
Johan
2018-02-17