Laxburgare med Rhode Islanddressing
Burgare kommer i många olika varianter och brukar ofta vara en hit för hela familjen. Här bjuds det på supersmarriga laxburgare med en svalkande Rhode Islanddressing på crème fraiche, ketchup och senap. Toppa burgarna med sås, färsk tomat och sallad och servera med klyftpotatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2016
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar
Dressing
1 dl crème fraiche
1/2 dl chilisås (eller ketchup)
1/2 msk senap
Burgare
8 laxburgare
1 tsk smör eller margarin
Tillbehör
1/2 romansallad
2 tomater
4 hamburgerbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3989 KJ / 953 kCal
Fett49 g
Salt3 g
Kolhydrater79 g
Protein50 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det här var sämsta maten hittills. Uttråkig smak på laxen.
Ing-marie
2016-09-22Tråkigt och inte gott!
Annika
2016-09-17Inte gott!
Hanna
2016-09-14