Laxburgare med Rhode Islanddressing

12
4
Laxburgare med Rhode Islanddressing

Burgare kommer i många olika varianter och brukar ofta vara en hit för hela familjen. Här bjuds det på supersmarriga laxburgare med en svalkande Rhode Islanddressing på crème fraiche, ketchup och senap. Toppa burgarna med sås, färsk tomat och sallad och servera med klyftpotatis.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2016

Laxburgare med Rhode Islanddressing

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g
fast potatis
1 msk
olja
-
salt och peppar

Dressing

1 dl
crème fraiche
1/2 dl
chilisås (eller ketchup)
1/2 msk
senap

Burgare

8
laxburgare
1 tsk
smör eller margarin

Tillbehör

1/2
romansallad
2
tomater
4
hamburgerbröd

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Rosta bröden i het stekpanna.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Ing-marie

2016-09-22

Det här var sämsta maten hittills. Uttråkig smak på laxen.

Annika

2016-09-17

Tråkigt och inte gott!

Hanna

2016-09-14

Inte gott!

Näringsvärde per portion

Energi 3989 KJ / 953 kCal
Fett 49 g
Salt 3 g
Kolhydrater 79 g
Protein 50 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept