Laxburgare med picklad lök och jalapeñodressing
Vem kan motstå nygrillade burgare en sommarkväll? Här har vi uppdaterad den klassiska burgaren med lax, picklad rödlök och en smakrik dressing med jalapeños och gräddfil. Enkelt, barnvänligt och så gott! När grillsäsongen är över går det lika bra att tillaga burgarna i stek- eller grillpanna.
Ingredienser
4 portioner
600 g lax
1 gul lök
1 ägg
1 tsk salt
ev 1/2 dl hackad bladpersilja eller koriander
2 msk neutral olja till pensling
Picklad rödlök
2 rödlökar
1/2 dl ättika (12%)
1 dl strösocker
2 dl vatten
Jalapeñodressing
3 msk inlagda jalapeños
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
Till servering
4 hamburgerbröd
4 salladsblad
1 skivad tomat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3864 KJ / 923 kCal
Fett56 g
Salt2.76 g
Kolhydrater61 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Magiskt gott!
Birgit
2018-08-20