Laxburgare med picklad lök och jalapeñodressing | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Laxburgare med picklad lök och jalapeñodressing

Vem kan motstå nygrillade burgare en sommarkväll? Här har vi uppdaterad den klassiska burgaren med lax, picklad rödlök och en smakrik dressing med jalapeños och gräddfil. Enkelt, barnvänligt och så gott! När grillsäsongen är över går det lika bra att tillaga burgarna i stek- eller grillpanna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär lax och lök i bitar. Lägg lax, lök, ägg, salt och ev örter i en matberedare monterad med kniv. Mixa varsamt några sekunder i taget till en grov smet. Forma fyra burgare (för 4 port) och lägg dem gärna i kylen en stund.
  2. Picklad rödlök: Skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Värm ättika, socker och vatten i en kastrull tills sockret lösts upp. Häll lagen över löken och låt dra minst 20 minuter.
  3. Dressing: Hacka jalapeños fint och blanda med majonnäs och gräddfil.
  4. Pensla burgarna med olja och grilla dem på medelvarm glöd 5–7 minuter. Låt dem ligga helt stilla tills de fått fin grillyta innan de vänds, annars är det lätt att de fastnar.
  5. Bygg burgare mellan bröden med dressing, sallad, tomat och picklad lök.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget och välj äggfri majonnäs.

Tips

Pimpa bröden med knapriga frön, t ex pumpakärnor och sesamfrön. Pensla bröden med äggvita, strö över frön och grädda ca 2 minuter högt upp i ugnen på 200°C.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g lax
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • ev 1/2 dl hackad bladpersilja eller koriander
  • 2 msk neutral olja till pensling
Picklad rödlök
  • 2 rödlökar
  • 1/2 dl ättika (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
Jalapeñodressing
  • 3 msk inlagda jalapeños
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
Till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 1 skivad tomat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3864 kJ / 923 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept