Laxburgare med picklad lök och jalapeñodressing

12
1
Laxburgare med picklad lök och jalapeñodressing

Vem kan motstå nygrillade burgare en sommarkväll? Här har vi uppdaterad den klassiska burgaren med lax, picklad rödlök och en smakrik dressing med jalapeños och gräddfil. Enkelt, barnvänligt och så gott! När grillsäsongen är över går det lika bra att tillaga burgarna i stek- eller grillpanna.

Skriv ut
Laxburgare med picklad lök och jalapeñodressing

Ingredienser

4 portioner
600 g
lax
1
gul lök
1
ägg
1 tsk
salt
ev 1/2 dl
hackad bladpersilja eller koriander
2 msk
neutral olja till pensling

Picklad rödlök

2
rödlökar
1/2 dl
ättika (12%)
1 dl
strösocker
2 dl
vatten

Jalapeñodressing

3 msk
inlagda jalapeños
1 dl
majonnäs
1 dl
gräddfil

Till servering

4
hamburgerbröd
4
salladsblad
1
skivad tomat

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget och välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Pimpa bröden med knapriga frön, t ex pumpakärnor och sesamfrön. Pensla bröden med äggvita, strö över frön och grädda ca 2 minuter högt upp i ugnen på 200°C.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Birgit

2018-08-20

Magiskt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 3864 KJ / 923 kCal
Fett 56 g
Salt 2.76 g
Kolhydrater 61 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept