Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Burgare med avokado- och bönröra

Varva stora och små burgare på grillen! Små hamburgare, så kallade sliders, är perfekta till barnen eller till grillbuffén. Toppa burgarna med krämigt god avokado- och bönröra.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Röra: Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut köttet. Mixa alla ingredienser till röran. Krydda med salt och peppar.
  2. Burgare: Dela färsen och forma till biffar i önskad storlek. Krydda med salt och peppar. Grilla eller stek biffarna 5–8 minuter per sida för stora burgare eller ca 3-5 minuter för små.
  3. Grilla eller rosta bröden. Lägg biffarna mellan bröden tillsammans med sallad, röra, sriracha och ärtskott.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
Avokado och bönröra
  • 2 mogna avokador
  • 250 g frysta tinade sojabönor
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 - 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk hackad jalapeño
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Burgare
  • 500 g nöt- eller högrevsfärs
  • 4 hamburgerbröd eller dubbelt så många för sliders
  • 2 dl blandade salladsblad
  • chilisås (t ex. srirachasås)
  • ärtskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3003 kJ / 719 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer