Laxburgare med dill och ärtdressing
Laxburgare är en riktig succé på grillen – och lätt att lyckas med! Servera burgarna med en krämig dill- och ärtdressing, med smak av citron och pepparrot. Fräscht och fiskvänligt!
Ingredienser
4 portioner
2 dl gröna ärtor
1 citron
1 kruka dill
1 msk pepparrot
2 dl smetana
salt och svartpeppar
4 laxburgare
Till servering:
hamburgerbröd
silverlök
tomat
hjärtsallad
citron
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat inkl serveringsförslag.
Gör så här
Tips
Öka gärna mängden pepparrot om du vill ha en rivigare dressing.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3028 KJ / 721 kCal
Fett46 g
Salt0.63 g
Kolhydrater38 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer