Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Laxburgare med dill och ärtdressing

Laxburgare är en riktig succé på grillen – och lätt att lyckas med! Servera burgarna med en krämig dill- och ärtdressing, med smak av citron och pepparrot. Fräscht och fiskvänligt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina ärterna.
  2. Riv det yttersta av skalet från citronen, skär den sen i klyftor. Skär av dillen någon centimeter nedanför dillvipporna.  Skala och riv pepparroten.
  3. Mixa ärter, citronskal, dill och smetana till en jämn sås. Smaksätt med salt, peppar, några droppar citronsaft och pepparrot.
  4. Grilla laxburgarna enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera laxburgarna i grillat hamburgerbröd med tillbehören.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat inkl serveringsförslag.

Tips

Öka gärna mängden pepparrot om du vill ha en rivigare dressing.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl gröna ärter
  • 1 citron
  • 1 kruka dill
  • 1 msk pepparrot
  • 2 dl smetana
  • salt och svartpeppar
  • 4 laxburgare
Till servering:
  • hamburgerbröd
  • silverlök
  • tomat
  • hjärtsallad
  • citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3028 kJ / 721 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept