Laxburgare

27
3
Laxburgare

Denna härliga fiskrätt kommer bli en succé på middagsbordet! Mixa laxen till färs och forma till burgare som du steker i lite matfett. Servera sedan de saftiga laxburgarna i bröd tillsammans med pickles, krispig sallad och smarrig dressing. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2013

Laxburgare

Ingredienser

4 portioner
8
hamburgerbröd
2
tomater
1
kruka krispsallad
600 g
laxtärningar
1
ägg
1 tsk
salt
1 krm
peppar
-
smör eller margarin

Pickles

1
morot
1/2
blomkålshuvud
-
salt
1
rödlök
1/2 dl
ättiksprit (12 %)
1 dl
strösocker
1 1/2 dl
vatten
1/2
kruka gräslök

Dressing

1 dl
gräddfil
1 msk
tomatpuré
1/2 msk
senap
-
salt och svartpeppar

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd matfett och gräddfil utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot Sour supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget.
Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Kockknepet: Panera burgarna i sesamfrö så får du en krispig och nötig burgare.

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Katarina

9/19/2020

supergott!Följ receptet. men jag minskade pga av att vi bara två personer. Jag hade 400gr! vi åt allt!

Karin

3/6/2013

Mycket goda. Att riva lite lime eller chili i ger den lite mer smak!

Agneta

3/1/2013

Gott! fast vi gjorde gurkmajonäs till istället för pickles. Grovt bröd som stektes lätt blev riktigt mumsigt!

Näringsvärde per portion

Energi 3033 KJ / 725 kCal
Fett 28.4 g
Kolhydrater 71.3 g
Protein 41.6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept