Laxburgare
Denna härliga fiskrätt kommer bli en succé på middagsbordet! Mixa laxen till färs och forma till burgare som du steker i lite matfett. Servera sedan de saftiga laxburgarna i bröd tillsammans med pickles, krispig sallad och smarrig dressing. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2013
Ingredienser
4 portioner
8 hamburgerbröd
2 tomater
1 kruka krispsallad
600 g laxtärningar
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
smör eller margarin
Pickles
1 morot
1/2 blomkålshuvud
salt
1 rödlök
1/2 dl ättiksprit (12 %)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1/2 kruka gräslök
Dressing
1 dl gräddfil
1 msk tomatpuré
1/2 msk senap
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3033 KJ / 725 kCal
Fett28.4 g
Kolhydrater71.3 g
Protein41.6 g
Kommentarer
supergott!Följ receptet. men jag minskade pga av att vi bara två personer. Jag hade 400gr! vi åt allt!
Katarina
2020-09-19Mycket goda. Att riva lite lime eller chili i ger den lite mer smak!
Karin
2013-03-06Gott! fast vi gjorde gurkmajonäs till istället för pickles. Grovt bröd som stektes lätt blev riktigt mumsigt!
Agneta
2013-03-01