Laxburgare | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Laxburgare

Denna härliga fiskrätt kommer bli en succé på middagsbordet! Mixa laxen till färs och forma till burgare som du steker i lite matfett. Servera sedan de saftiga laxburgarna i bröd tillsammans med pickles, krispig sallad och smarrig dressing. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen.
  2. Pickles: Skala och skiva moroten. Dela blomkålen i små buketter. Koka grönsakerna i saltat vatten ca 5 minuter. Skala och strimla löken. Blanda ättikssprit, socker och vatten. Rör tills sockret löst sig och blanda i de kokta grönsakerna och löken. Låt svalna och blanda med finskuren gräslök. Förvara i kyl fram till servering.
  3. Laxburgare: Mixa laxen till färs i en matberedare tillsammans med ägg. Krydda med salt och peppar.
  4. Forma färsen till 8 burgare. Stek dem i matfettet 4–5 minuter på varje sida.
  5. Dressing: Blanda gräddfil, tomatpuré och senap. Smaka av med salt och peppar.
  6. Rosta eventuellt brödet i en torr och het stekpanna. Skiva tomaterna. Lägg ihop en burgare med bröd, laxburgare, dressing, tomater, sallad och pickles.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd matfett och gräddfil utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot Sour supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget.

Tips

Kockknepet: Panera burgarna i sesamfrö så får du en krispig och nötig burgare.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 hamburgerbröd
  • 2 tomater
  • 1 kruka krispsallad
  • 600 g laxtärningar
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • smör eller margarin
Pickles
  • 1 morot
  • 1/2 blomkålshuvud
  • salt
  • 1 rödlök
  • 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 kruka gräslök
Dressing
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 msk senap
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3033 kJ / 725 kCal