Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kebabspett i tomatsås med yoghurt

Underbart goda kebabspett i en mustig tomatsås med sting. Den smakrika såsen piffas till med citrondoftande gröna oliver och vackra, gröna babyspenatblad. Servera den saftiga kebaben med fluffigt ris, en sked svalkande yoghurt och ät er mätta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Bryn spetten i oljan i en stekpanna och sänk sedan värmen. Tillsätt pastasåsen och sjud ca 4 minuter. Vänd ner oliver och spenat.
  3. Skär salladen i bitar.
  4. Servera spetten i såsen med ris, sallad och en klick yoghurt.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
  • 4 kebabspett
  • 1 tsk olja
  • 390 g pastasås chili
  • 70 g snackoliver (gärna citron)
  • 1/2 påse babyspenat (à 65 g)
  • 1/2 cosmopolitansallad
  • 1 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3266 kJ / 783 kCal