Laxbiffar med dillyoghurt

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Laxbiffar med dillyoghurt

Trött på att bara steka laxen rakt upp och ned i pannan? Då är detta recept något för dig. Du gör biffar genom att blanda mixad lax med ströbröd och ägg, formar dem till önskad storlek och steker dem gyllene i pannan. Till detta serveras en dillyoghurt med en hint av chilisås och ris!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2019

Laxbiffar med dillyoghurt

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn

Laxiffar

1/2 dl ströbröd
1 ägg
4 port laxfilé (à 125 g)
1/2 tsk salt
1 msk olja

Dillyoghurt

20 g färsk dill
2 dl matyoghurt (10%)
2 msk chilisås
salt
peppar

Till servering

1 gurka

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2660 KJ / 635 kCal
Fett29 g
Salt2.4 g
Kolhydrater55 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Laxburgare med klyftpotatis och morotssallad
Betyg 3.5 av 5.
118 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxbiffar med klyftpotatis
Betyg 4.3 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tonfiskburgare med grönsaksstavar
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxburgare med klyftpotatis
Betyg 3.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxburgare med dipp och crudité
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pestolaxburgare
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga