Laxbiffar med dillyoghurt
Trött på att bara steka laxen rakt upp och ned i pannan? Då är detta recept något för dig. Du gör biffar genom att blanda mixad lax med ströbröd och ägg, formar dem till önskad storlek och steker dem gyllene i pannan. Till detta serveras en dillyoghurt med en hint av chilisås och ris!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Laxiffar
1/2 dl ströbröd
1 ägg
4 port laxfilé (à 125 g)
1/2 tsk salt
1 msk olja
Dillyoghurt
20 g färsk dill
2 dl matyoghurt (10%)
2 msk chilisås
salt
peppar
Till servering
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2660 KJ / 635 kCal
Fett29 g
Salt2.4 g
Kolhydrater55 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer