Laxbiffar med dillyoghurt

3
0
Laxbiffar med dillyoghurt

Trött på att bara steka laxen rakt upp och ned i pannan? Då är detta recept något för dig. Du gör biffar genom att blanda mixad lax med ströbröd och ägg, formar dem till önskad storlek och steker dem gyllene i pannan. Till detta serveras en dillyoghurt med en hint av chilisås och ris!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2019

Laxbiffar med dillyoghurt

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn

Laxiffar

1/2 dl
ströbröd
1
ägg
4
port laxfilé (à 125 g)
1/2 tsk
salt
1 msk
olja

Dillyoghurt

20 g
färsk dill
2 dl
matyoghurt (10%)
2 msk
chilisås
-
salt
-
peppar

Till servering

1
gurka

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn. Välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Blanda laxfärsen med 1 tsk sambal oelek och pressa en vitlöksklyfta i yoghurten (för 4 port).
Bråttom? Stek laxen som den är.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2660 KJ / 635 kCal
Fett 29 g
Salt 2.4 g
Kolhydrater 55 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept