Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Laxburgare med klyftpotatis och morots- och currysallad

Att göra egna fiskburgare är enklare än du tror. Mixa tinade laxträningar, eller hacka med kniv, tillsammans med kryddorna, forma till biffar och stek! Serveras med frasig klyftpotatis i ugn och en krispig morotssallad med färskost.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxtärningarna.
  2. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  3. Klyftpotatis: Skär potatisen i klyftor och blanda med hälften av oljan i en bunke. Salta och peppra. Häll över potatisen på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Morotssallad: Skala och riv morötterna och blanda med färskosten.
  5. Skär gurkan i tärningar.
  6. Laxburgare: Mixa laxen i en matberedare med salt och peppar. Forma till biffar och stek i resten av oljan ca 4 minuter på varje sida.
  7. Servera laxburgarna med klyftpotatis, gurka och morotssallad.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och laktos men är fri från gluten och ägg.

Tips

Ingen matberedare? Om du inte har en matberedare så kan man hacka laxen grovt med kniv och forma till burgare.

Ingredienser

Portioner: 4
Laxburgare
  • 600 g laxtärningar
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Klyftpotatis
  • 900 g potatis
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
Morotssallad
  • 3 morötter
  • 2 dl färskost fruktigt curry
  • 1/2 gurka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2831 kJ / 675 kCal