Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Miniburgare med klyftpotatis och dipp

Allt blir lite extra gott när man får äta med händerna! Dessa små miniburgare steks i smör och kryddas med oregano, och slinker ner farligt lätt! Potatis skärs i klyftor och tillagas i ugn. En småhet dipp på vitlök, chilisås och paprikapulver blir en utmärkt dressing till denna middag. Servera ihop med uppskuren sallad och hugg in!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225 ̊ C och sätt in en plåt.
  2. Skär potatisen i klyftor och blanda klyftorna med olja, salt och peppar. Häll ut dem på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Pressa vitlöken i yoghurten och rör ner chilisåsen och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär tomaterna i skivor och plocka loss salladsbladen.
  5. Stek burgarna på båda sidor i smöret i en stekpanna i ca 6 minuter och krydda med oregano mot slutet.
  6. Servera burgarna i bröden med potatis och dipp.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 plommontomater
  • 1/2 krispsallad
  • 360 g sliders
  • 1 msk smör eller olja
  • 1/2 tsk oregano
  • 8 sliderbröd
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2661 kJ / 634 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer