Miniburgare med klyftpotatis och dipp

4
0
Miniburgare med klyftpotatis och dipp

Allt blir lite extra gott när man får äta med händerna! Dessa små miniburgare steks i smör och kryddas med oregano, och slinker ner farligt lätt! Potatis skärs i klyftor och tillagas i ugn. En småhet dipp på vitlök, chilisås och paprikapulver blir en utmärkt dressing till denna middag. Servera ihop med uppskuren sallad och hugg in!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2019

Miniburgare med klyftpotatis och dipp

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
2 msk chilisås
1 tsk paprikapulver
2 plommontomater
1/2 krispsallad
360 g sliders
1 msk smör eller olja
1/2 tsk oregano
8 sliderbröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2661 KJ / 634 kCal
Fett 25 g
Salt 1 g
Kolhydrater 77 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden