Laxburgare med fetaost och dilltsatsiki
Grilla rejäla burgare på laxfärs smaksatta med fetaost och röd paprika. Använd gärna en grillbricka så håller laxburgarna ihop bättre. De maffiga burgarna serveras med en härlig tsatsiki smaksatt med färsk dill. Hamburgerbrödet kan bytas ut mot rostat surdegsbröd.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 röd paprika
75 g fetaost
400 g skinn- och benfri laxfilé
1/2 dl plockad färsk timjan
1/2 msk grovkornig senap
3 msk vispgrädde
2 msk potatismjöl
1 tsk salt
1 krm peppar
4 stora hamburgerbröd
60 g blandad sallad
Dilltsatsiki
1 gurka
1 1/2 tsk salt
2 dl matyoghurt (10 %)
2 skalade vitlöksklyftor
1/2 dl hackad dill
1 1/2 msk olivolja
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2431 KJ / 581 kCal
Fett33 g
Salt4.58 g
Kolhydrater40 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
En favorit jag gjort många gånger. Ofta med klyftpotatis till.
Kerstin
2022-06-30