Linsburgare med guacamole

231
0
Linsburgare med guacamole

Västerbottensost och tahini sätter god smak på dessa vegetariska burgare med bra tugg. Krispiga grönsaker och en krämig avokadoröra blir perfekta tillbehör till linsburgaren. Grilla gärna på bröden så att de blir lite krispiga. Gott och ger en extra finess!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015

Linsburgare med guacamole

Ingredienser

4 portioner
1 förpackning kokta linser (à ca 400 g)
2 dl kokt bulgur
2 ägg
1 1/2 dl ströbröd
1 1/2 dl riven Västerbottensost
1 1/2 msk tahini
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
ca 1 tsk oregano
1/2 tsk kajennpeppar
2 krm salt
1 krm svartpeppar
olja
sallad, tomat, schalottenlök och hamburgerbröd till servering

Guacamole

2 avokador
1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 dl hackad färsk koriander
1/2 dl matyoghurt (10 %)
1 krm salt
1/2 krm peppar

För alla

Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av ströbröd, yoghurt och bröd.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd och ostalternativ. Byt yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Servera med mjölkfritt bröd.
Innehåller gluten och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

231

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3462 KJ / 828 kCal
Fett 35 g
Salt 2 g
Kolhydrater 88 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden