Linsburgare med guacamole
Västerbottensost och tahini sätter god smak på dessa vegetariska burgare med bra tugg. Krispiga grönsaker och en krämig avokadoröra blir perfekta tillbehör till linsburgaren. Grilla gärna på bröden så att de blir lite krispiga. Gott och ger en extra finess!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015
Ingredienser
4 portioner
1 förpackning kokta linser (à ca 400 g)
2 dl kokt bulgur
2 ägg
1 1/2 dl ströbröd
1 1/2 dl riven Västerbottensost
1 1/2 msk tahini
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
ca 1 tsk oregano
1/2 tsk kajennpeppar
2 krm salt
1 krm svartpeppar
olja
sallad, tomat, schalottenlök och hamburgerbröd till servering
Guacamole
2 avokador
1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 dl hackad färsk koriander
1/2 dl matyoghurt (10 %)
1 krm salt
1/2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3462 KJ / 828 kCal
Fett35 g
Salt2 g
Kolhydrater88 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer