Linsburgare med guacamole

229
0 Klimatsmart
Linsburgare med guacamole

Västerbottensost och tahini sätter god smak på dessa vegetariska burgare med bra tugg. Krispiga grönsaker och en krämig avokadoröra blir perfekta tillbehör till linsburgaren. Grilla gärna på bröden så att de blir lite krispiga. Gott och ger en extra finess!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015

Linsburgare med guacamole

Ingredienser

4 portioner
1
förpackning kokta linser (à ca 400 g)
2 dl
kokt bulgur
2
ägg
1 1/2 dl
ströbröd
1 1/2 dl
riven Västerbottensost
1 1/2 msk
tahini
1 tsk
paprikapulver
1/2 tsk
spiskummin
ca 1 tsk
oregano
1/2 tsk
kajennpeppar
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar
-
olja
-
sallad, tomat, schalottenlök och hamburgerbröd till servering

Guacamole

2
avokador
1
chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 dl
hackad färsk koriander
1/2 dl
matyoghurt (10 %)
1 krm
salt
1/2 krm
peppar

För alla

Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av ströbröd, yoghurt och bröd.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd och ostalternativ. Byt yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Servera med mjölkfritt bröd.
Innehåller gluten och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

229

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3462 KJ / 828 kCal
Fett 35 g
Salt 2 g
Kolhydrater 88 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept