Laxburgare med dipp och crudité

3
0
Laxburgare med dipp och crudité

Fiskburgare är uppskattad hos både stora och små! Dessa gör du på lax som serveras med en crudité på morötter och krispiga sockerärtor. För att få rätten fulländad äter du med ugnsrostade potatisklyftor och en dipp med sting från chili och senap.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2018

Laxburgare med dipp och crudité

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
1 msk
olja
-
salt
-
peppar

Dipp

2 dl
lätt crème fraiche
2 msk
chilisås
1 msk
senap

Laxburgare

500 g
laxfilé
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
1
ägg
1 dl
ströbröd
1 msk
olja

Crudité

200 g
snackmorot
150 g
sockerärtor

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaka gärna upp dippen med lite sambal oelek eller Tabasco. Krydda potatisen med lite paprikapulver och lökpulver.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2990 KJ / 715 kCal
Fett 37 g
Salt 2.34 g
Kolhydrater 54 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept