Laxburgare med dipp och crudité

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
0
Laxburgare med dipp och crudité

Fiskburgare är uppskattad hos både stora och små! Dessa gör du på lax som serveras med en crudité på morötter och krispiga sockerärtor. För att få rätten fulländad äter du med ugnsrostade potatisklyftor och en dipp med sting från chili och senap.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2018

Laxburgare med dipp och crudité

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar

Dipp

2 dl lätt crème fraiche
2 msk chilisås
1 msk senap

Laxburgare

500 g laxfilé
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 ägg
1 dl ströbröd
1 msk olja

Crudité

200 g snackmorot
150 g sockerärtor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2990 KJ / 715 kCal
Fett37 g
Salt2.34 g
Kolhydrater54 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Högrevsburgare med sötstark slaw
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad lax med pepparrotssås
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxteriyaki med nudlar och sockerärtor
Betyg 4.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Halstrad lax med vitlöksyoghurt
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt lax med citronsås och sockerärtor
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga