Laxburgare med dipp och crudité
Fiskburgare är uppskattad hos både stora och små! Dessa gör du på lax som serveras med en crudité på morötter och krispiga sockerärtor. För att få rätten fulländad äter du med ugnsrostade potatisklyftor och en dipp med sting från chili och senap.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar
Dipp
2 dl lätt crème fraiche
2 msk chilisås
1 msk senap
Laxburgare
500 g laxfilé
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 ägg
1 dl ströbröd
1 msk olja
Crudité
200 g snackmorot
150 g sockerärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2990 KJ / 715 kCal
Fett37 g
Salt2.34 g
Kolhydrater54 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer