Hemmagjord fiskburgare med rostad lökdip

10
3
Hemmagjord fiskburgare med rostad lökdip

Byter man ut köttet i burgaren till fisk så förvandlas rätten till något helt annat, och nåt otroligt gott! Tillbehören behåller vi dock lite som dom är. Lätt att laga, och gott att äta!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2021

Hemmagjord fiskburgare med rostad lökdip

Ingredienser

4 portioner
2 bakpotatisar
1 msk olja
150 g snackmorot
salt
peppar

Lökdipp

1 dl crème fraiche
1/2 dl chilisås
1/2 dl rostad lök

Tillbehör

1/2 romansallad
2 tomater
1/2 rödlök

Fiskburgare

500 g fiskfärs
1/2 dl ströbröd
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk paprikapulver
1 dl rostad lök
4 hamburgerbröd

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Krossa den rostade löken till burgarna så håller de ihop bättre.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Sara

2021-11-29

Supergott, blir fler gånger!

Rebecca

2021-11-26

Mycket gott. Dock, lägg i rostad lök i såsen mot slutet, annars blir den mjuk och mosig.

Maria

2021-11-23

Supergott! Hela familjen gillade det. Spännande fiskfärs var det med, hade jag nog inte vågat pröva på egen hand.

Näringsvärde per portion

Energi 2968 KJ / 661 kCal
Fett 30 g
Salt 2.3 g
Kolhydrater 62 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden