Hemmagjord fiskburgare med rostad lökdip
Byter man ut köttet i burgaren till fisk så förvandlas rätten till något helt annat, och nåt otroligt gott! Tillbehören behåller vi dock lite som dom är. Lätt att laga, och gott att äta!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2021
Ingredienser
4 portioner
2 bakpotatisar
1 msk olja
150 g snackmorot
salt
peppar
Lökdipp
1 dl crème fraiche
1/2 dl chilisås
1/2 dl rostad lök
Tillbehör
1/2 romansallad
2 tomater
1/2 rödlök
Fiskburgare
500 g fiskfärs
1/2 dl ströbröd
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk paprikapulver
1 dl rostad lök
4 hamburgerbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2968 KJ / 661 kCal
Fett30 g
Salt2.3 g
Kolhydrater62 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott, blir fler gånger!
Sara
2021-11-29Mycket gott. Dock, lägg i rostad lök i såsen mot slutet, annars blir den mjuk och mosig.
Rebecca
2021-11-26Supergott! Hela familjen gillade det. Spännande fiskfärs var det med, hade jag nog inte vågat pröva på egen hand.
Maria
2021-11-23